Montilla anuncia una retallada dels sous del govern i els alts càrrecs

  • Castells també havia apuntat a un augment d'impostos

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.05.2010 - 16:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat una retallada ‘exemplar’ dels sous del membres del govern i dels alts càrrecs. Durant la sessió de control al Parlament, Montilla ha explicat que l’executiu treballava en un pla que ja té molt avançat i que conté mesures per compensar la caiguda dels ingressos i l’increment del dèficit. Entre elles, hi ha una retallada de salaris, com també ha anunciat Zapatero.

El conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, també ha fet costat al president del govern espanyol unes hores abans i ha obert la porta a apujar els impostos de transmissions patrimonials i d’actes jurídics documentats. Castells, que avui s’ha reunit amb el president José Montilla, també ha defensat les mesures anunciades pel president del govern espanyol: ‘Cal que fem tots plegats un gran esforç de contenció pressupostària i reducció del dèficit’, ha dit, tenint en compte les reclamacions de la Unió Europea i la situació d’inestabilitat als mercats dels últims dies.

Castells ha recordat que el govern català havia pres mesures per a contenir la despesa el juliol del 2008, amb la congelació dels sous d’alts càrrecs, i que ara treballava en noves mesures per tal de complir amb l’acord assolit al març al Consell de Política Fiscal i Financera per reduir el dèficit. Però el conseller diu que encara calen ‘mesures addicionals’ i ha demanat ‘més esforç als qui més guanyen’. De fet, el govern ja va deixar entreveure ahir aquestes retallades, quan va anunciar un pla d’austeritat que també afectarà el personal de l’administració. Però a més dels sous dels funcionaris, Castells ha afegit que la retallada també afectaria algunes inversions.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any