Tancada contra el Departament d’Ensenyament a la comarca

  • Uns 20 mestres i professors de l'escola pública catalana es tanquen de manera simbòlica a l'Escola La Muñeira de Badia del Vallès

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.05.2010 - 23:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Seguint amb les mobilitzacions que la plataforma unitària sindical formada per USTEC·STES, CGT, UGT, CCOO i ASPEPC·SPS ha plantejat per aturar la política educativa del Departament d’Ensenyament i del seu conseller Ernest Maragall. ahir el capvespre es van convocar les famílies a la plaça de l’Ajuntament de Badia del Vallès per tal d’informar-les de l’acció i fer un petit taller de pancartes per guarnir la façana de l’escola. Unes seixanta persones van recolzar els professors.

Els convocants, alguns d’ells veïns de Sabadell, han manifestat l’oposició a la majoria de mesures impulsades pel Conseller Maragall. La retallada generalitzada del nombre de docents, l’augment de la ratio d’alumnes per aula, les hores extres, el tancament de grups de batxillerat i l’aparició dels nous decrets d’autonomia i direccions, així com el nou calendari escolar, els nomenaments telemàtics de mestres substitutes o les contractacions de tans ols un terç de la jornada laboral han estat blanc de les crítiques dels professionals que protagonitzen aquesta acció simbòlica.

L’activitat a prosseguit amb una assemblea de mestres per parlar sobre la situació a les escoles i un sopar de germanor han estat el preàmbul de la projecció d’un vídeo que ha servit de cloenda de la jornada de lluita d’avui. Segons els convocants, el Departament d’Ensenyament ‘ha trucat la direcció del centre per pressionar-la amb l’objectiu que es fes enrere en la organització de la Tancada, però l’acte s’ha portat a terme sense problemes’.

Calendari

Els professors també han fet públic el calendari amb les properes mobilitzacions:

  • 29 d’abril – 22 de maig: Referèndum als centres amb la participació del professorat, les famílies i alumnes de Secundària, amb el lema: No a la política educativa del departament d’educació. Per una gestió democràtica i participativa dels centres.

  • 11 de maig a les 18h: Concentració a Pça Sant Jaume (Barcelona) per rebutjar la política de retallades de plantilla i tancaments de grups.

  • 18 de maig: Vaga i manifestació de tot l’ensenyament públic.

  • 29 de maig: Manifestació social de tota la comunitat educativa a Barcelona.

  • 7 de setembre: Acollida als centres a l’hora habitual, i inici de l’activitat lectiva a les 11h.

  • 28 de setembre: Vaga i manifestació de tot l’ensenyament públic

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any