El català, llengua oficial del nou sistema operatiu de l’iPhone i de l’iPad d’Apple

  • Algunes fonts confirmen que Apple s'ha decidit, finalment, a incloure el català als seus aparells

VilaWeb
Redacció
09.04.2010 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Apple sembla que s’hagi rendit, finalment, a l’evidència. Segons que informa el Bloc d’Apple en Català, i que confirma Geeks.cat, el català és una de les llengües incloses al nou sistema operatiu mòbil que a partir de l’estiu s’aplicarà tant als iPhone com als iPad i els iPod Touch. El nou sistema operatiu es va anunciar oficialment ahir i els usuaris ja en podran disposar a l’estiu.

La decisió d’Apple d’incloure el català als seus productes satisfà les moltes campanyes que s’han fet per demanar aquesta possibilitat, just quan l’empresa nord-americana és a punt d’obrir la primera Apple Store al nostre país, concretament al centre de Barcelona.

Menys d’una setmana després del llançament de l’iPad, Apple ha tornat a cridar l’atenció, doncs, amb una presentació. No era tan mediàtica com la de l’iPad, però això no volia dir que no fos important. La companyia de Steve Jobs ha anunciat el 8 d’abril la quarta versió del sistema operatiu que fa funcionar els quaranta milions de mòbils iPhone, els vint milions d’iPod Touch que circulen pel món i el mig milió d’iPads venuts des de dissabte als EUA.

L’iPhone OS 4.0 inclou millores de gestió del correu electrònic, la reclamada funció multitasques, amb què es podrà activar més d’una aplicació alhora, i millors recursos per a les pantalles d’alta resolució.

El conseller delegat d’Apple, Steve Jobs, ha ensenyat la funció multitasques en la presentació d’aquesta nova versió del sistema operatiu. El botó ‘Home’ portarà els usuaris a una barra on apareixeran les aplicacions que s’executen alhora.

És la tercera gran actualització del sistema operatiu del mòbil d’Apple: les dues anteriors es van anunciar la primavera del 2008 i la del 2009. En canvi, els nous aparells de la casa de la poma se solen llançar a l’estiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any