Garzón, sota l’amenaça de vint anys d’inhabilitació

  • El Suprem el jutjarà per la causa dels crims del franquisme · El jutge Varela permet a les organitzacions ultradretanes Manos Limpias, Falange i Libertad e identidad que presentin un escrit d'acusació

VilaWeb
Redacció
08.04.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El magistrat del Tribunal Suprem, Luciano Varela, jutjarà el magistrat de l’Audiència Nacional espanyola, Baltasar Garzón, per haver obert una causa relacionada amb els crims del franquisme, que considera un delicte de prevaricació. En l’interlocutori (pdf), el jutge manifesta que Garzón va dictar una resolució sabent que no era competent, delicte que el Codi Penal castiga amb uns quants anys d’inhabilitació, de deu a vint, i amb una multa.

Varela ha transformat les diligències contra Garzón en un procediment abreujat i dóna un termini a les parts, les organitzacions ultradretanes Manos Limpias, Falange i Libertad e identidad, perquè presentin l’escrit d’acusació. Aquestes organitzacions van presentar una querella de prevaricació contra Garzón, perquè s’havia considerat competent per a jutjar els crims comesos durant la dictadura franquista. Fa dues setmanes la sala penal del Suprem va denegar el recurs presentat per Garzón contra l’interlocutori de Varela, en què s’exposen les raons per a jutjar-lo per prevaricació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any