Raimon: ‘A mi, m’agradaria que les cançons foren conegudes i que jo passara desapercebut’

  • Enllesteix un nou disc, prepara concerts a París i a la seva vila natal i parla de l'actualitat política i de les consultes sobre la independència

VilaWeb
Redacció
06.04.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Raimon acaba de fer sengles recitals antològics a València i a Barcelona, i ja en prepara dos més, l’un a París i l’altre a Xàtiva, aquest en dues actuacions al Gran Teatre, el pròxim 15 de maig. Mentrestant, va enllestint un nou disc, el primer disc d’estudi que prepara després de molts anys.

En aquesta entrevista de VilaWeb TV parla de la situació política del país i, en particular, de les consultes independentistes, que veu amb escepticisme.

També hi anuncia que el seu pròxim disc, que encara no té títol, apareixerà a primers del 2011, encara que, a ell, li agradaria de publicar-lo a final d’enguany. Serà el seu primer disc d’estudi en molt de temps, amb arranjaments de Manel Camp i de Jordi Badia. Diu que el procés de confecció d’un disc és molt lent i que necessita la participació i l’opinió de molta gent abans de poder-se llançar al gran públic. Del disc que prepara, en diu, entre més coses, que ‘potser sorprendrà a alguna gent’.

Així mateix, expressa la seva opinió sobre les moltes versions de la seua música que han anat apareixent aquest últim temps, com ara un llibre disc del grup Verdcel i un disc amb versions de cantants diversos publicat per la Universitat Politècnica de València. A criteri seu, una cançó és com una obra de teatre i, per tant, interpretable pels altres: ‘Em plau que la gent cante les cançons que he fet i que no facen la cançó que he fet.’

Raimon cantarà a París, a la prestigiosa Aula de Musicologia de la Universitat de la Sorbona, el 14 d’abril. La capital francesa ha estat per a Raimon un indret especial i hi ha fet alguns dels seus concerts més coneguts.

Respecte de l’actualitat política, Raimon entén que la dreta sempre treu profit de l’abstenció i que d’aquí ve que els partits d’esquerra facin polítiques de centre quan arriben al poder. I quant a les consultes sobre la independència es confessa escèptic, perquè no veu qui en traurà profit. Tot i amb això, no n’és pas contrari, perquè, en tot cas, poden servir per ‘comptar-nos’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any