Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  17.03.2010  06:00

La universitat dels ‘okupes’

L'espai ocupat de la Rimaia ofereix classes gratuïtes a tothom

Men?ame
 

A la Gran Via de Barcelona hi ha un edifici immens, 'okupat' des de fa poques setmanes. És la Universitat Lliure la Rimaia, gestionada per una trentena de joves que ofereixen, de franc, classes de català, d'anglès, d'informàtica i d'electricitat a qui vulgui assistir-hi. La majoria d'aquests joves són estudiants universitaris descontents del model d'ensenyament que han rebut i que ara volen transferir els seus coneixements d'una manera pròpia, inspirant-se en la tradició dels ateneus obrers dels anys trenta del segle XX, que creien que el saber ens ha de fer lliures. En aquest vídeo visitem la Rimaia per dins.

El ventall de cursos que s'ofereixen és prou ample: des de seminaris sobre control social o sobre decreixement, impartits per professors titulats, fins a classes d'electricitat explicades pels alumnes que es preparen per obtenir el títol oficial d'electricista, i fins a classes de català i d'espanyol per a immigrats sense papers. La idea que mou el personal de la Rimaia és de democratitzar l'accés al saber i de fer-lo arribar a tothom. A la Rimaia també hi ha una biblioteca de tres mil volums que es presten als veïns a règim d'intercanvi.

El projecte de la Rimaia ja fa temps que dura. El 12 de febrer la vella Rimaia fou desallotjada (vídeo) i l'endemà mateix ja s'havia ocupat un nou espai, un edifici immens en plena Gran Via barcelonina, que han netejat i que comencen a endreçar. És la nova Rimaia.