Crida a participar en el 28F en l’acte final de campanya al Vendrell

  • El diputat escocès Kenneth Gibson diu que la consulta és 'una inspiració' per al seu país · Hi assisteixen unes dues-cents participants

VilaWeb
Redacció
22.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’acte central de campanya de les consultes sobre la independència de Catalunya, que es va fer ahir al Vendrell, va consistir en la intervenció de les comissions organitzadores locals i en algunes actuacions musicals i culturals. Van prendre-hi part el batlle del municipi, Benet Jané, el batlle d’Arenys de Munt, Carles Móra, i el diputat escocès, Kenneth Gibson.

Un parell de centenars de concurrents, de punts molt diversos del país, van prendre part en aquest acte, malgrat el mal oratge. Els organitzadors, tanmateix, valoren positivament l’assistència, tenint en compte el mal temps i el lloc de la convocatòria.

D’intervencions, n’hi va haver d’alguns representants de les comissions organitzadores de Cardona i del Vendrell, i de Carles Móra, batlle d’Arenys de Munt, municipi precursor de les consultes a Catalunya. També dels portaveus de les comissions de Alella, Caldes de Montbui, Llinars del Vallès, Llorenç del Penedès, Sant Quirze del Vallès, Xerta i del Baix Camp.

Tots plegats van insistir en la gran participació de voluntaris a cada municipi i van cridar a no abaixar la guàrdia per poder aconseguir un resultat satisfactori a les votacions. Alguna intervenció també va reivindicar la vegueria del Penedès, els promotors de la qual van projectar, a més a més, un audiovisual.

El portaveu del Vendrell Decideix, Joan Gibert, va subratllar la importància d’aquestes consultes perquè són un pas decidit cap a la consecució de la llibertat. De passada, va recordar la figura de Pau Casals, fill del municipi, i va repudiar les apropiacions polítiques que alguns n’han fet, allunyades del veritable sentiment i de la voluntat del músic.

Dins el programa musical de l’acte, hi van actuar el cantant i fundador del grup Sau, Pep Sala, que va interpretar uns quants temes, com ara una versió acústica del ‘Boig per tu’, una de les cançons més cèlebres de la banda i que cantava el desaparegut Carles Sabater. També es va poder sentir ‘El cant dels ocells’, que Pau Casals va difondre per tot el món. En l’acte fou interpretat per un alumne de l’escola de música del municipi.

El Vendrell (Baix Penedès) és el municipi amb més habitants amb dret de vot de la segona tanda de consultes del 28-F. El segon és Molins de Rei (Baix Llobregat), amb un padró de quasi vint mil censats, seguit de Palafrugell (Baix Empordà), que en té divuit mil cinc-cents. El municipi més petit que participa en les consultes de la setmana vinent és Sales de Llierca (Garrotxa), que té cent quatre habitants empadronats de més de setze anys.

Quan s’hauran portat a terme les consultes del 28 de febrer en una vuitantena de municipis més del Principat, ja seran un milió de ciutadans els que hauran pogut votar sobre la independència de Catalunya. La llista definitiva de municipis que faran les consultes aquest mes suma, en total, tres-cents mil ciutadans amb dret de vot.

Recordem que el 13 de desembre van poder votar uns set-cents mil ciutadans en cent seixanta-set municipis. Després de la votació de la setmana vinent, encara n’hi haurà una altra el 25 d’abril i, potser, una altra el 20 de juny. Encara no se sap l’abast de la tercera i quarta tandes de consultes perquè encara es van afaiçonant comissions organitzadores a molts municipis de tot el país.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any