Carretero es posa a disposició de Laporta

  • Continua d'associat a Reagrupament, però deixa la presidència perquè 'hi havia actituds que ens portaven a ser un partit clàssic' · L'actual junta dimitirà aquesta setmana

VilaWeb
Redacció
01.02.2010 - 08:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tot i que renuncia a la presidència, Joan Carretero continua a Reagrupament, deixa en mans de tots els associats les decisions sobre el futur de la formació i es posa a disposició de Joan Laporta per participar en un projecte polític que treballi per la independència. Així ho ha dit avui al matí Carretero en una entrevista amb RAC1 (àudio), en què ha trencat el silenci després d’un cap de setmana que ha deixat perplexos els associats i simpatitzants de Reagrupament.

Què farà Carretero d’ara endavant? Carretero ha dit que seguiria d’associat i que es posava a disposició de Laporta per a una candidatura independentista. Justament avui La Vanguardia publica unes declaracions de Laporta en què reitera que vol concórrer a les eleccions amb partit propi i convida Carretero a sumar-se al seu projecte: ‘Crec que el doctor Carretero és una persona molt valuosa i m’encantaria que s’afegís al meu partit’.

Carretero ha repost: ‘Estic segur que la immensa majoria dels més de tres mil associats a Reagrupament es voldrien trobar amb Laporta i articular la manera de treballar junts per a un projecte fort. Laporta reuneix moltes condicions que calen per liderar el país. Si dóna el pas, tots els independentistes li faran costat’. També ha dit: ‘Sempre he comptat amb el senyor Laporta, i ell em tindrà a la vora per aconseguir el seu objectiu’.

I ha volgut deixar clar que manté la intenció de participar en un projecte independentista. ‘La meva il·lusió continua sent-hi i les ganes de lluitar continuen. Si a la majoria dels associats els sembla bé el canvi a la junta, encantat, els associats decidiran què volen fer. Vull refermar que mantinc la il·lusió pels objectius fundacionals de Reagrupament, però no vull perdre ni un minut amb batalles internes’, ha explicat.

‘No vull perdre ni un minut en batalles internes’

‘No podem perdre ni un minut amb intents de control i lluites soterrades’, ha declarat Carretero, que ha justificat la sortida d’ell i de dotze membres més de la junta directiva dissabte passat perquè ‘no vull portar al parlament un moviment del qual la gent digui que és més del mateix’. I ha explicat: ‘Hi havia actituds que ens portaven a ser un partit clàssic, amb sectors enfrontats i voluntat de control. Aquest viatge no l’havíem de fer d’aquesta manera’.

Carretero ha explicat breument en aquesta entrevista radiofònica què va passar en la reunió de la junta directiva de dissabte a Vic: ‘Vaig dir a la junta si els quatre membres que discrepaven volien quedar-se i assumir la direcció, jo me n’aniria. I que si ells plegaven, jo em quedaria. I ells van voler quedar-se’.

Posicions contràries dins de Reagrupament

Els integrants de la junta directiva de Reagrupament que no han plegat, és a dir, Jaume Renyer, Emili Valdero, Albert Pereira i Francesc Abad, van explicar en un comunicat fet públic ahir al vespre les desavinences. Recorden que l’apartat 4.2 a) de la ponència política (pdf) aprovada per l’assemblea nacional del 3 de febrer estableix que ‘els candidats de cada circumscripció electoral siguin elegits en un procés de primàries amb llistes obertes per a tots els associats de Reagrupament Independentista de la circumscripció electoral corresponent’. Això és el que defensaven Renyer, Valdero, Pereira i Abad, i un sector de Reagrupament, que no veien amb bons ulls el propòsit, defensat per Joan Carretero i Rut Carandell que tots els associats elegissin tots els candidats, independentment de la circumscripció que els pertoqués.

Això va moure un debat amb actituds oposades dins de Reagrupament que va fer que es convoqués la reunió extraordinària de la junta directiva dissabte a Vic. En aquella reunió, segons el comunicat dels membres actuals de la junta, ‘l’ex-president de l’associació, sense cap altre preàmbul, va anunciar que si quatre membres de la junta (Francesc Abad, Albert Pereira, Jaume Renyer i Emili Valdero, aquests dos últims absents de la sessió), no presentaven immediatament la dimissió, dimitiria ell mateix’. I el comunicat continua: ‘Després d’un debat en què l’ex-president no va donar cap motiu que justifiqués la seva exigència, la sessió va acabar amb la seva dimissió i amb la de dotze membres més de la junta.’

L’actual junta dimitirà aquesta setmana

Aquests quatre membres que hi ha ara a la junta han dit que convocarien una reunió probablement dissabte i que dimitirien perquè sigui l’assemblea qui decideixi qui haurà de dirigir la formació. Jaume Renyer ha dit a VilaWeb que potser la reunió s’avançaria, que això dependria de com anés la reunió extraordinària dels coordinadors comarcals de la formació, amb assistència dels membres de la junta, que es farà avui a Sant Boi de Llobregat.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any