Notícies

Dissabte  30.01.2010  20:00

Crisi a Reagrupament per l'elaboració de les llistes electorals

Carretero abandona la junta directiva amb dotze membres més per desavinences amb un sector de la formació

Men?ame
 

El debat per a la formació de les llistes elecorals amb vista als comicis de la tardor ha originat una crisi dins de Reagrupament que ha fet que Joan Carretero i dotze membres més de la junta directiva hagin decidit abandonar-la. Carretero ha pres la decisió avui després d'expressar les desavinences amb un grup de quatre membres de la formació: Jaume Renyer, Emili Valdero, Albert Pereira i Francesc Abad.

L'elecció dels caps de llista de Reagrupament s'ha de fer en una assemblea nacional prevista per al 21 de març vinent a Barcelona. En aquesta assemblea els membres de la formació haurien de votar tots els membres de les llistes, independentment d'on provinguin, de quina sigui la circumscripció que els correspondria. Un sector dins de Reagrupament no veu bé aquest sistema, i prefereix que l'elecció dels candidats es faci mitjançant unes primàries, però separadament segons el territori, és a dir, per circumscripció. Avui, en una junta extraordinària, s'han fet visibles aquesta desavinences i Carretero, la vice-presidenta de Reagrupament, Rut Carandell, i onze membres més de la junta han plegat sobtadament.

Les discrepàncies internes ja havien causat topades en els òrgans de direcció entre el sector més fidel a Carretero i un altre format per l'exsecretari de Comerç i Turisme de la Generalitat, Emili Valdero; l'expresident de la federació regional del camp de Tarragona i exmembre de la direcció nacional d'ERC Albert Pereira; l'excap de premsa de Reagrupament Francesc Abad –que ja havia estat apartat de les seves funcions a l'àrea de comunicació de la formació-, a més de l'excandidat a la presidència d'ERC Jaume Renyer.

A l'assemblea del març, fins ara Carles Móra optava a ser el cap de llista per Barcelona. Joan Carretero fins ara no havia confirmat la intenció d'encapçalar cap llista, però recentment va insinuar que ho faria per Girona.

D'altra banda, l'entorn de Reagrupament donava pràcticament per fet que el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, estaria disposat a fer el salt a la política de la mà de Carretero –amb qui ja ha manifestat sintonia-, bé sigui integrat a RCat o mitjançant una coalició amb una eventual plataforma política que pogués impulsar Laporta. La idoneïtat de l'opció de Laporta, però, genera diferències en el si de RCat. La crisi de Reagrupament no només no tanca aquest interrogant sobre la nova candidatura independentista, sinó que n'obre de nous.

Men?ame