Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  28.01.2010  01:00

Benet i Jornet: 'M'atreveixo a ficar-me amb els de dalt'

El dramaturg publica el llibre de memòries 'Material d'enderroc' (Edicions 62)

Men?ame
 

El dramaturg Josep Maria Benet i Jornet publica aquesta setmana el llibre de memòries 'Material d'enderroc' (Edicions 62'), del qual parla en aquesta entrevista en vídeo. Hi repassa la seva família humil i la joventut sota el franquisme; amb un sentit de l'humor excel·lent explica les medicines que el metge li recepta. Jornet  també hi fa un vívid retrat de les persones que l'han marcat, des de Montserrat Roig a Sergi Belbel, passant Terenci Moix, Joaquim Molas o Lluïsa Cunillé.

Del dramaturg Sergi Belbel, molt més jove que no pas ell, en diu que és un 'mestre', i que li confia els guions perquè els hi comenti. Del crític literari Joaquim Molas, en diu que 'em va obrir les portes a les meravelles de la literatura catalana' i, quan parla de Montserrat Roig, la veu se li trenca d'emoció. Terenci Moix, que compara amb Truman Capote, i Lluïsa Cunillé ('el gran misteri del teatre català') són alguns dels personatges que descriu en el llibre i dels quals parla en l'entrevista.

Benet i Jornet és un dels grans noms de la dramatúrgia catalana, conegut sobretot per les sèries de televisió que ha escrit ('Poble Nou', 'Nissaga de Poder', 'Laberint d'ombres', 'Ventdelplà', etc), però és autor també de multitud d'obres de teatre, algunes de les quals s'han representat.