Haití compta 70.000 cadàvers enterrats

  • L'ajuda continua arribant amb comptagotes · Ban Ki-Moon demana paciència als haitians i insta la UE a fer-hi una missió urgent

VilaWeb
Redacció
18.01.2010 - 11:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sis dies després del terratrèmol, el primer ministre haitià, Jean-Max Bellerive, ha dit que la xifra d’enterrats en fosses comunes ja és de setanta mil, i calcula que el nombre de morts pot ser de dos-cents mil. Continua havent-hi problemes per fer arribar a tots els damnificats l’ajuda humanitària internacional per les dificultats que tenen els avions per aterrar. El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, va demanar ahir als haitians ‘paciència’.

El secretari general de les Nacions Unides, que ha visitat les ruïnes de l’edifici d’aquesta institució a Port-au-Prince, completament destruït (vídeo), ha instat també la Unió Europea a liderar una missió especial i urgent d’ajut humanitari. Des de la capital, destruïda pel terratrèmol, Ban Ki-moon ha dit que s’estan fent tots els esforços possibles i ha instat que comunitat internacional a unir-se per combatre la tragèdia, que ha qualificat de ‘la pitjor a tot el món en dècades’. El secretari general de les Nacions Unides, que ha visitat les ruïnes de l’edifici d’aquesta institució a Port-au-Price, completament destruït (vídeo), ha instat també la Unió Europea a liderar una missió especial i urgent d’ajut humanitari.

‘Ens hem d’assegurar que la nostra ajuda arriba a la gent que la necessita tan ràpidament com es pugui’, ha declarat Moon. Les Nacions Unides han fet una crida perquè arribin cinc-cents milions de dòlars a tres milions d’haitians durant els pròxims sis mesos. El programa alimentari d’aquest organisme diu que l’ajuda ha arribat fins ara a seixanta mil damnificats.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any