Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  16.01.2010  17:25

Un estudi va descartar a l'agost el llamp com l'origen de l'incendi d'Horta de Sant Joan

Men?ame
 

Un informe de l'Agència Estatal de Meteorologia espanyola va descartar el mes d'agost passat el llamp com l'origen de l'incendi d'Horta de Sant Joan on van morir cinc bombers. L'informe, el va encarregar el Departament de Medi Ambient i conclou que 'resulta inversemblant que un llamp que va caure sis dies abans originés l'incendi'. Així mateix, assenyala que 'resulta més versemblant' que el foc 's'hagués produït per alguna altra causa'. D'aquesta manera, l'informe desmentia la tesi del conseller Francesc Baltasar, que assegurava que el foc havia estat causat per un llamp.

L'estudi va analitzar els gairebé seixanta llamps que van impactar entre els dies 14 i 20 de juliol en un radi de vint quilòmetres de la zona on va començar el foc, al parc natural dels Ports. Segons el tècnic autor de l'informe, la tesi del llamp resulta 'impossible, infundada i matussera'.

El Cos d'Agents Rurals va sol·licitar aquest informe poc després que el conseller s'hagués mostrat contundent a assenyalar el llamp com l'origen del foc. Precisament, en un comunicat avui la Conselleria de Medi ha dit que el conseller no va ser informat de l'existència de l'informe de l'Agència Estatal de Meteorologia espanyola sobre el foc d'Horta de Sant Joan.