Bartomeu Vicens abandona l’escó al parlament balear

  • Avui mateix Antich havia dit que no comptaria més amb el suport de Vicens i que governaria amb minoria fins que no dimitís

VilaWeb
Redacció
18.12.2009 - 19:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-diputat d’Unió Mallorquina i actualment al grup mixt, Bartomeu Vicens, ha anunciat que deixava el seu escó al parlament balear per no perjudicar més l’estabilitat institucional de les Illes. També ha dit que abandonava la militància a UM. Vicens, condemnat dijous a quatre anys i mig de presó en relació amb el cas de corrupció So n’Oms, s’ha mostrat tots aquests últims mesos reticent a abandonar l’escó, tot i les peticions de dimissió del PSIB i el Bloc.

Avui, i després d’aconseguir aprovar els pressupostos per a l’any que ve amb el seu vot, el president Antich ha anunciat que no comptaria més amb el suport parlamentari de Vicens i que governaria en minoria fins que el diputat no dimitís. Finalment, doncs, i després de la condemna, Vicens ha cedit.

Justament, avui la fiscalia ha sol·licitat una compareixença al Tribunal Superior de Justícia balear per demanar mesures cautelars contra el diputat Bartomeu Vicens, i és probable que en demani presó preventiva.

Això a banda, ERC Illes ha anunciat avui que abandonava els càrrecs públics per ‘dignitat política’ i a conseqüència de tots els casos de corrupció que han esquitxat les institucions. Fonts del Bloc asseguren que aquesta decisió, que critiquen que hagi estat presa de manera ‘unilateral’ i sense consultar-ho amb la resta de socis de la coalició, ‘no tindrà conseqüències en el pacte de govern’, tenint en compte que Esquerra ha decidit de continuar dins del Bloc i que la coalició ‘manté els compromisos signats amb PSIB i UM’. Ara, el Bloc té previst de reunir-se de cara al gener per analitzar la situació interna després de la decisió ‘unilateral’ d’ERC Illes.

Cal esmentar que Esquerra Eivissa s’ha desvinculat de la decisió d’ERC i ha acusat el president, Joan Lladó, de ‘desestabilitzar encara més el govern’. Tampoc a EU no li ha semblat bé la decisió d’ERC. El portaveu d’EU i regidor de Benestar Social a l’Ajuntament de Palma, Eberhard Grosseke, diu que no comparteix la decisió perquè considera que ‘són els corruptes els qui haurien d’abandonar les institucions’ i no al revés.

Per la seva banda, la presidenta del Consell, Francina Armengol, ha dit que l’estabilitat a la institució mallorquina quedava garantida i que la decisió d’ERC només comportaria que aquest partit no gestionaria àrees de govern. Així, ha anunciat que dilluns decidirà qui ocuparà a partir d’ara els càrrecs que fins ara ocupava ERC.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any