El Bloc mantindrà el pacte de govern si Antich no arriba a acords amb el PP

  • El PP ha plantat Antich i es nega a negociar-hi si abans no trenca el Pacte · El president ha començat avui una ronda de converses amb tots els partits per mirar de 'recuperar l'estabilitat'

VilaWeb
Redacció
04.12.2009 - 15:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del Bloc, Biel Barceló, ha insistit que la seva formació només mantindria el pacte de govern si el president Francesc Antich refusava cap acord amb el PP i si els tres socis aconseguien d’arribar a un pacte anti-corrupció que, al seu parer, hauria de suspendre de funcions els parlamentaris encausats. El president del PP, José Ramón Bauzà, ha anunciat que no es reunirà amb Antich fins que aquest no hagi solucionat la crisi que afecta el Govern Balear. La dimissió del conseller de Turisme, Miquel Nadal, ahir al matí, ha tornat a posar damunt la taula la inestabilitat del pacte de govern, que els tres socis miren ara de reconduir.

Després de la reunió amb Antich, Biel Barceló ha dit que el Bloc apostava pel ‘pacte progressista’ subscrit el 2007 entre aquesta formació, Unió Mallorquina (UM) i el PSIB, però ha insistit en la ‘necessitat’ que s’aprovessin ‘mesures anti-corrupció’ perquè els càrrecs encausats ‘donin un pas enrere’. D’una altra banda, ha dit que el Bloc no demanava la dimissió del conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, encausat també en el cas so n’Oms, argüint: ‘mai no hem dit que una imputació sigui el límit; un cop hagi declarat davant els tribunals, ja veurem quina és la seva situació processal’.

Barceló també ha explicat que havia transmès a Antich que la convocatòria d’eleccions anticipades era un escenari que no es podia descartar, en cas que fos impossible solucionar el pacte del 2007. Del mateix parer és el preident Francesc Antich, que avui ha començat avui una ronda de contactes amb els partits per avaluar si es pot ‘recuperar l’estabilitat’ a les institucions.

La portaveu d’Unió Mallorquina, Catalina Julve, va exposar ahir, després de la reunió del seu partit, que s’inclinaven per l’estabilitat del govern i de totes les institucions de les Illes. Segons ella, UM mantindrà el Pacte, malgrat la imputació de possible corrupció a alguns dels seus membres i la dimissió del conseller de Turisme, Miquel Nadal, presentada ahir. En paraules de Julve, UM ‘sempre compleix els seus compromisos i així es captindrà amb els seus socis de govern’, malgrat la ‘manca de diàleg entre totes les formacions del pacte’. Va manifestar, així mateix, que ‘en l’actual situació econòmica que vivim, l’estabilitat de les institucions s’ha d’anteposar als interessos dels partits’.

El vicesecretari de la Junta Regional del PP, Antoni Pastor, ha dit que Bauzà no rebutja reunir-se amb Antich la setmana vinent, però en cap cas ho farà avui. En referència al tema de les eleccions anticipades, plantejades per Antich com la darrera opció per resoldre la crisi, Pastor considera que serien una greu irresponsabilitat, precisament per la situació social i econòmica que viuen les Illes. El president del PP balear, José Ramón Bauzà, va anunciar que donaria suport al president Antich, en la crisi política i institucional, si trencava el pacte de govern.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any