Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  16.11.2009  06:00

L’acord global sobre el canvi climàtic cada dia perilla més

Els dirigents de la regió Àsia-Pacífic admeten que no hi haurà acord a la Conferència de Copenhaguen

Men?ame
 

Malgrat la presència del primer ministre danès a la cimera de l'APEC, que congrega els països de la regió Àsia-Pacífic, aquests van evitar de pactar els límits d’emissió de CO2, que és un dels punts de l’esborrany. En canvi, van coincidir a ajornar un acord sobre el canvi climàtic, perquè creuen que a la Conferència del Canvi Climàtic de Copenhaguen, que es farà del 7 al 18 de desembre, no s’arribarà a cap pacte global.

Corea, els Estats Units, Rússia i la Xina són alguns dels països integrants de l'APEC, l'organització que representa el 40% de la població i més de la meitat del PIB mundial, que ahir va fer a Singapur una reunió centrada en l'impuls del lliure comerç. D'aquesta reunió, en va sortir un breu document en què els dirigents de l'APEC diuen que 'el desenvolupament econòmic ha de ser compatible amb el medi' i que treballaran en favor del 'creixement sostenible'. Però, en matèria climàtica, lluny d'arribar a cap acord com preveia l'esborrany, no van pactar cap mena de compromís concret i es van declarar 'pessimistes' sobre l'èxit de la pròxima Conferència del Canvi Climàtic de Copenhaguen, que hauria de servir per pactar un nou protocol mundial que substituís l'actual protocol de Kyoto.

El 6 de novembre proppassat el responsable de l'ONU sobre la lluita contra el canvi climàtic, Yvo de Boear, també es va declarar pessimista sobre la Conferència de Copenhaguen, i durant la clausura de les jornades preparatòries de la Conferència de Copenhaguen tingudes a Barcelona va manifestar que l'acord s'hauria d'esperar.