Notícies

Dijous  22.10.2009  06:00

La música sona avui a Barcelona per les escoles la Bressola

Els músics que van participar en el compacte 'Musiquetes per a la Bressola' actuen a l'Auditori

a les vuit del vespre

Men?ame
 

Miquel Gil, Joan Garriga, Artur Gaya, Clara Andrés i Carles Belda participaran avui al vespre en l'acte de suport la Bressola. El concert es farà a l'Auditori de Barcelona i hi cantaran una gran part dels artistes que van participar en el compacte 'Musiquetes per a la Bressola' que commemora els trenta anys d'escola catalana. També hi actuaran l’Esbart de Sant Cugat i les corals infantils de la Bressola i la Clau de Lluna d'Arenys de Munt.

'És un acte de reconeixement a la tasca de la Bressola a Catalunya del Nord i ha de servir per trencar les fronteres del nord i del sud fent sonar les musiquetes', comenten el director de les escoles la Bressola, Joan Pere Le Bihan, i Aleix Andreu, membre de l'Associació Amics de la Bressola.

Le Bihan va dir dimarts a VilaWeb (vídeo de l'entrevista i conversa completa amb els lectors) que en el concert s'oferirien 'cançons tradicionals dels Països Catalans interpretades d'una manera moderna', i va explicar que una delegació de 135 alumnes de la Bressola hi cantaria l'última cançó. El disc no és a la venda, però pot descarregar-se de musiquetes.cat, atès que totes les cançons tenen llicència Creative Commons. De fet, ja se n'han distribuït 80.000 exemplars a través de revistes musicals i infantils i se n'han fet 300.000 descàrregues.

Les cançons d'avui al vespre

Miquel Gil, que va començar amb Al Tall, cantarà 'Mareta, mareta', i l'Esbart Sant Cugat ballarà. Sicus, el cantant i cap de Sabor de Gràcia, interpretarà 'La calma de la mar' (en la versió del compacte, la canta amb Àgata Casas). Clara Andrés, cantant d'Oliva (la Safor) interpretarà 'Transformacions'. (Enguany, Andrés ha rebut el primer Premi Miquel Martí i Pol per la música del poema 'Personatges' de Josep Pedrals.) Carles Belda, integrant dels grups Pomada i el Belda i el conjunt Badabadoc també hi actuarà, igual que Gerard Jacquet, un dels cantants de Catalunya Nord de més renom, que ja va participar en l'enregistrament del compacte.

Les entrades del concert es poden adquirir avui mateix a quinze euros.

La Bressola

Les escoles de la Bressola tenen aquest curs més de set-cents alumnes, cinquanta més que no el curs anterior. Però, segons Le Bihan, hi ha molta més demanda que no pas possibilitats d'oferta; per això cerquen més ajuda per a obrir centres nous, a través de l'Associació d'Amics de la Bressola de Barcelona. També volen augmentar el nombre de professors nord-catalans que treballen a la Bressola, però sense renunciar a la vinguda de valencians, mallorquins o catalans del Principat: 'Donem preferència a la gent de Catalunya Nord, però també volem que siguin unes escoles dels Països Catalans', diu Le Bihan.

Men?ame