Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  20.10.2009  06:00

Llibertat sense fiança per a Millet i Montull

El jutge els retira els passaports · La fiscalia havia demanat presó preventiva

Men?ame
 

El titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Juli Solaz, va deixar ahir en llibertat sense fiança l'ex-president de la Fundació Palau de la Música-Orfeó Català, Fèlix Millet, i la seva mà dreta i ex-administrador, Jordi Montull, acusats d'apropiació indeguda de diners del Palau i de falsedat documental. Tot i que la fiscalia havia demanat mesures cautelars més dures, el jutge únicament els va imposar la condició de no sortir de l'estat.

Després de les declaracions, els advocats de Millet i Montull, Pau Molins i Jordi Pina, van explicar que la fiscalia i les acusacions particulars (formades pel Palau i l'Orfeó) havien demanat presó sense fiança però que ells havien al·legat que no hi havia perill de fugida, un dels motius pels quals es pot decretar presó provisional com a mesura cautelar.

També van explicar que fins ara tots els canvis que hi havia hagut en el cas eren favorables als acusats i van citar la confessió de Millet, el lliurament de 3,6 milions d'euros en efectiu i el fet de posar a disposició del jutjat un patrimoni valorat en prop de 15 milions d'euros.

Les declaracions de Millet i Montull van durar prop d'una hora cadascuna. Tots dos van dir al jutge que s'havien 'equivocat' i van ratificar les dades exposades a la carta enviada al jutge al setembre. Segons Pina, ahir no van quantificar-se els perjudicis causats al Palau i a l'Orfeó, que les auditories hauran de determinar, sinó que van centrar-se en els fets.

El jutge va aixecar fa un parell de setmanes el secret de sumari d'una part del cas (document íntegre, pdf) i dos dies després feia públiques les vuit-centes pàgines i escaig de la investigació. Va ser aleshores que es va saber que un anònim ja havia avisat Hisenda, el 2002, de 'l'alt grau' de corrupció del Palau. Però la investigació no va començar fins l'any passat, quan l'Agència Tributària va observar la retirada de molts bitllets de 500 euros de comptes del Palau. A final de juliol, la policia va escorcollar l'edifici arran de la querella de la fiscalia, i dos mesos més tard, Millet confessava al jutge que s'havia apropiat tres milions d'euros de la fundació.