Costa obliga Camps a no cessar-lo i porta el PP valencià a una guerra oberta amb Rajoy

  • Camps s'empassa el cessament del secretari general valencià, anunciat divendres · La secretària general del PP espanyol qüestiona públicament 'l'exemplaritat' de Costa

VilaWeb
Redacció
14.10.2009 - 01:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP valencià viu una convulsió sense precedents. El secretari general Ricardo Costa havia d’haver estat cessat ahir en una reunió de l’executiva valenciana per la seva relació amb el cas Gürtel. Així ho havia anunciat divendres el president Camps després d’una jornada intensa, en què els principals dirigents populars li havien exigit aquest cessament, fins i tot insinuant una rebel·lió pública. Doncs bé, Costa va condicionar aquest cessament a la formació d’una comissió d’investigació de les finances del partit i a no ser substituït. A poca nit Madrid va anunciar el cessament de Costa, però més tard, ben entrada la nit, el PP valencià va emetre un nou comunicat per deixar clar que Costa continuava essent el secretari general i portaveu parlamentari. Això obre més d’un front de conflicte. Mentre pesos pesants del PP valencià, com Rita Barberà o Esteban González Pons, exigeixen la retirada de Costa, l’organització de Castelló ha tancat files amb el seu diputat i Camps s’ha vist obligat a desdir-se públicament del gest d’autoritat de divendres. La reacció del PP espanyol és encara més imprevisible, atès que importants dirigents com la secretària general, M. Dolores de Cospedal, han arribat a qüestionar obertament ‘l’exemplaritat pública’ de Costa.El comitè executiu del PP valencià va acordar ahir de cessar temporalment el secretari general del partit, Ricardo Costa, tal com havia dit el president de la Generalitat, Francisco Camps. Però Costa va presentar-se als mitjans per dir que tan sols acceptaria el cessament, si el partit obria una comissió que investigués el finançament intern; i que Camps no solament no li havia demanat el cessament, sinó que li havia ratificat la confiança.

‘Mentre es faci aquesta investigació, que haurà de posar de manifest la direcció nacional, abandonaré l’exercici de les meves funcions com a secretari general’, que, mentrestant, ningú no exerciria en lloc seu. Com va explicar ell mateix, Costa havia demanat a Camps que traslladés a la direcció espanyola del partit la seva proposta, que inclou una sèrie de condicions: ‘fonamentalment’, que l’opinió pública sàpiga la ‘correcció’ de la seva actuació, ‘seguint les instruccions d’òrgans del partit’.

Hores abans de començar l’executiva, Costa havia llegit un comunicat deixant clar que no presentaria la dimissió perquè considerava que sempre havia actuat bé i que tenia la consciència tranquil·la, en un desafiament a Camps i a Mariano Rajoy. També assegurava que no havia pres mai la decisió de treballar amb Orange Market, presa per la direcció anterior. A més, ‘la direcció mai no ens va demanar que deixéssim de treballar amb Orange Market.’

Mentre això passava a València, a Madrid el PP anunciava ‘la suspensió dels càrrecs’ de Costa, de secretari general i de portaveu parlamentari, i ho anunciava basant-se en un comunicat del president Camps, en contradicció amb les explicacions fetes en la reunió de premsa de València.

Enllaços
Vídeo: Declaració de Ricardo Costa (primera part l segona part).
Fitxa de Ricardo Costa a la web del PP i fitxa a la web de les Corts.
Organigrama del PP valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any