Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  11.10.2009  12:38

La Gipeta torna a rodar per Mollerussa

Va sortir durant el Correllengua

Men?ame
 

Mollerussa va recuperar aquest dissabte, dia 10, un dels personatges del seu bestiari popular: la mula guita Gipeta. La Gipeta va sortir, acompanyada del Diables de Mollerussa, per la plaça de l'Ajuntament, en el darrer acte de carrer del Correllengua. Actes que havien començat en la mateixa plaça amb una xocolatada que va donar lloc a un cercavila amb els gegants de Mollerussa, el Comte i la Comtessa, acompanyats dels de Bellvís, el Tonet i la Sileta.

Amb la sortida de la Gipeta és recupera un personatge creat l'any 1986 per Pepito Isanda i Ferran Garcia i que feia temps que havia caigut en l'oblit.
De fet el Correllengua també va servir per recaptar fons per acabar de restaurar altres dos gegants de Mollerussa: el Parrot i la Marieta la Palla. Aquesta tasca l'està realitzant el mateix Isanda i els Grallers i Geganters de Mollerussa, grup impulsat des del Casal Popular l'Arreu. Tot just aquesta entitat, a més de l'Ateneu Popular Plana d'Urgell i els Maulets van ser els organitzadors del Correllengua de Mollerussa que va tancar amb un sopar popular, al Casal, en el que hi van participar un centenar de persones.
A més dels grups de Mollerussa i els Geganters i Grallers de Bellvís, al cercavila també hi van participar els Grallers de Vilanova de Bellpuig i els Bastoners del Pla de l'Aigua.
Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.