Veu la llum una web dedicada al pintor Fidel Trias Pagès

  • L'autor sabadellenc es considera un dels últims representants de la pintura religiosa catalana del segle XX

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.10.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de l’entorn vinculat al sabadellenc Fidel Trias Pagès (1918-1971) s’ha impulsat la posada en marxa de la pàgina web www.fideltrias.org, dedicada a recollir informació sobre la vida i sobretot sobre l’obra d’aquest pintor de la ciutat. La pàgina web permet consultar una mostra del seu treball, des de retrats i paisatges fins a algunes de les obres per les quals va ser més reconegut, la pintura mural en esglésies.Fidel Trias Pagès va néixer a Sabadell el 1918, i es va formar a la Llotja de Barcelona. A partir de la seva participació l’any 1952 en l’Exposició d’Art Litúrgic de Barcelona, amb motiu del Congrés Eucarístic Internacional, va començar a treballar la temàtica religiosa, que va acabar sent el gruix de la seva obra. Considerava mestres seus els també vallesans Antoni Vila Arrufat, en el retrat, i Joan Vila Puig, en els paisatges.

Un important espai de consulta en línia

El lloc web recull un ampli ventall d’imatges de l’obra pictòrica de Trias Pagès, des de la ‘pintura de cavallet’ que va conrear sobretot cap al final de la seva vida, com ara nus, natures mortes, paisatges o retrats, fins a les grans pintures murals, que són les que li van donar més renom.

Pel que fa a la pintura mural, a la web podem contemplar imatges dels murals civils fets per a la fàbrica Marcet i per al Banc de Bilbao i dels murals de temàtica religiosa, als quals va dedicar gran part de la seva vida i que va pintar per a diverses esglésies, en especial de poblacions vallesanes: Sant Oleguer, de Sabadell; la Santa Creu, de Bellatera; Sant Feliu del Racó; la Basílica de la Mercè, de Barcelona…

A més de la biografia i el llistat d’exposicions a què va participar el muralista sabadellenc, la web també permet la consulta de dibuixos i esbossos, així com fotografies del pintor al llarg de la seva vida. Finalment, és important l’espai que la pàgina dedica als articles i ressenyes que, des dels anys 40 i fins als 90, altres autors han dedicat a l’obra de Trias Pagès, molts dels quals són consultables directament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any