Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  04.10.2009  06:00

Avançament editorial: 'Colom. 500 anys enganyats'

Cossetània publica el treball del nordamericà Charles Merrill sobre l'origen català del descobridor d'Amèrica

Men?ame
 

Ja fa anys que diversos historiadors, encapçalats per Jordi Bilbeny, defensen la catalanitat de Cristòfor Colom. Ara arriba una nova aportació, que reforça aquesta tesi, del professor nord-americà Charles Merrill, que publica Cossetània amb el títol 'Colom. 500 anys enganyats. Perquè s'amaga l'origen català del descobridor d'Amèrica'. Segons l'editor, Jordi Ferré, 'és un treball molt rigorós'. A les llibreries aquesta setmana. Llegiu-ne un avançament.

Continua Ferré: Primer de tot, desmunta totes les altres teories de l'origen de Colom i s'esplaia, òbviament, amb la més oficial, la genovesa. Després aplega les dades que el fan arribar a la conclusió clara que Colom era català. I explica el perquè es va amagar la catalanitat de Colom: es pot veure que va ser ell mateix el primer interessat i que Ferran II el va seguir en aquest engany.' El 2008 l'estudi es va publicar als Estats Units.