Notícies

Divendres  02.10.2009  08:59

Cervera i l'Espluga de Francolí també donen suport a les consultes sobre la independència de Catalunya

Men?ame
 

Dos municipis més han donat suport a les consultes sobre la independència de Catalunya. Són Cervera (Segarra) i l'Espluga de Francolí (Concà de Barberà). Si a Cervera han votat en favor de la moció dos grups dels quatre que tenen representació municipal, a l'Espluga de Francolí s'ha aprovat per unanimitat. Cada dia que passa són més les municipalitats que voten en favor de fer un referèndum sobre la independència del nostre país.

A Cervera la moció de suport s'ha aprovat gràcies als vots de dos grups dels quatre que formen l'equip de govern: ERC i Solucions i Futur (SIF) i CiU. PSC, Independents per la Segarra (INSE) i Plataforma per Catalunya (PxC) s'han abstingut de votar la moció i el PP, que només té un regidor, hi ha votat contra. La moció, presentada pel portaveu republicà Juli Lago, a petició del Centre Obrer de Cervera, s'ha aprovat amb set vots (2 d'ERC, 3 de CiU i 2 del SIF). Lago, igual que la resta de portaveus dels grups que han donat suport a la moció, Jaume Carcasona (SIF) i Salvador Bordes (CiU), espera que les entitats civils de la ciutat comencin a organitzar, com més aviat millor, la consulta.

A l'Espluga de Francolí la moció ha estat aprovada per unanimitat. En efecte, Ciu, ERC i Espluga Viva han presentat de forma conjunta el text, que reconeix l'èxit de la consulta d'Arenys de Munt. El 9 d'octubre es reunirà la comissió organitzadora de la consulta de la població amb tots els veïns que hi vulguin participar i les entitats disposades a col·laborar-hi. La finalitat és de fer la consulta el mateix dia que la faran molts altres municipis catalans i que serà, probablement, al desembre.