Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  30.09.2009  16:01

Últim adéu al dissenyador Paco Bascuñán, autor del logotip de la Generalitat Valenciana

Va morir dilluns a l'edat dels 55 anys · Bascuñán també va ser un dels fundadors del grup multidisciplinari 'La Nau'

Men?ame
 

Aquest migdia s'ha dit l'últim adéu al dissenyador Paco Bascuñán, autor del logotip de la Generalitat Valenciana que va morir dilluns a l'edat de 55 anys al seu domicili de València a causa d'una aturada cardíaca. Bascuñán va ser un dels fundadors del grup multidisciplinari 'La Nau' juntament amb deu professionals més del disseny gràfic, industrial i de l'arquitectura. També va exercir com a dissenyador gràfic i com a pintor.

Un dels seus últims actes públics es va celebrar el passat 24 de setembre, quan va participar a la presentació al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) de l'exposició 'Suma i Seguix del disseny a la Comunitat Valenciana', de la qual era comissari.

Precisament, el director del museu, Romà de la Calle, ha assegurat que amb la mort del Bascuñán 'el disseny està de dol'. De la Calle, també president de la Real Acadèmia de Belles Arts de San Carlos, ha recordat que Bascuñán va ser el primer dissenyador a ingressar en aquesta centenària institució. L'especialista ha destacat la 'il·lusió' amb la qual Paco Bascuñán abordava tots els seus projectes i s'ha mostrat convençut que tant el MuVIM com l'Acadèmia de San Carlos 'hauran de fer-li algun tipus d'homenatge"' perquè 'sempre va estar recolzant en primera línia el disseny'.