Tona ultima els detalls de la penúltima cita del Mundial de trial

  • Es celebrarà el 5 i 6 de setembre

VilaWeb
Redacció
02.09.2009 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Moto Club Tona ultima aquests dies els preparatius del què serà la desena i penúltima cita del Campionat del Món de Trial a l’aire lliure de 2009, el Gran Premi AMV-Trial de Tona, que es celebrarà el 5 i 6 de setembre a la zona esportiva d’aquesta població osonenca. A falta de l’aprovació final del FIM, el club ja té definides les 15 zones de competició distribuïdes en tres grans àrees, així com el cartell que dóna imatge a l’esdeveniment.En el cartell pren un gran protagonisme l’església de Sant Andreu del Castell, una de les icones de Tona.

Amb el principal suport de la firma AMV-especialitzada en assegurances de motocicleta- i l’entitat financera La Caixa, el Moto Club Tona prepara unes jornades decisives per a la majoria de pilots del circuit internacional ja que no només es disputarà la penúltima prova del mundial outdoor, sinó que també es celebraran les últimes cites valedores per als certàmens mundials Júnior i Joves 125 i per al Campionat d’Europa absolut i Júnior.

Un important ventall de puntuabilitats que atraurà tots els pilots -més de seixanta- que formen part de l’elit internacional d’aquest esport.

El gran duel, no obstant això, serà el que bregaran Toni Bou (Montesa) i Adam Raga (Gas Gas), aquest últim operat fa poc d’una lesió en el genoll, en pugna pel títol absolut. Aquesta és la primera vegada que Tona acull l’organització d’una prova de caràcter internacional. El municipi ja va ser escenari fa un parell d’anys d’una celebrada cita del Campionat d’Espanya en què el pilot de Montesa, Toni Bou, es va endur la victòria.

Actualment, Bou té 12 punts d’avantatge sobre el seu rival. Aquest duet serà, sens dubte, el principal atractiu del cap de setmana, sense oblidar les opcions que en els respectius certàmens ostenten Carles Traviesa (Joves) i Alfredo Gómez (Europeu).

El FIM ja ha confirmat la taula d’horaris d’aquesta desena prova del mundial. Així, dijous 3 de setembre, a les 15 hores, tindrà lloc l’obertura del paddock. Divendres 4 serà dia d’entrenament per a tots els pilots i ja dissabte, a les 9.30 (i fins a les 16 hores), tindrà lloc la prova valedora per al Campionat d’Europa. La cita mundialista es disputarà a una única jornada diumenge dia 6, de 9.30 a 16.00 hores, i a continuació es procedirà al lliurament de trofeus.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any