Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  14.08.2009  06:00

Del núvol estant: webs

Durant l'agost, cada dia proposem alguna aplicació d'escriptori accessible directament via internet

Men?ame
 

Les pàgines web se solen escriure amb els anomenats editors d'HTML o Flash. Ara, per a escriure una pàgina senzilla sense tenir instal·lat cap programa a l'ordinador, també hi ha, de fa anys, alternatives com el conegudíssim servidor de pàgines gratuïtes GeoCities, amb editor en línia inclòs, que Yahoo! ha anunciat que tancaria el 26 d'octubre vinent. Però encara hi ha una altra manera de publicar una pàgina web sense coneixements d'HTML i al núvol.

Amb Dinky Page, els usuaris poden obrir-ne una instantàniament, i quan es desa s'allotja automàticament als servidors de la companyia amb una adreça específica que podem enviar a qui ens interessi. Tot i que el servei és concebut com una eina gratuïta de creació de 'webs d'un sol ús', les pàgines no caduquen ni s'eliminen al cap d'un temps.

Les pàgines resultants es poden enriquir, és clar, amb codis i funcions de Javascript i Flash, i també s'hi poden integrar fotografies i vídeos, però s'han d'allotjar en servidors externs com Flickr, Picassa, Photobucket i YouTube.