Notícies

Dimecres  01.07.2009  20:00

La xarxa s'omple de vídeos del concert d'U2 al Camp Nou

Els espectadors van enregistrar alguns dels moments més memorables de la nit · El grup irlandès tornarà a actuar demà a Barcelona

Men?ame
 

Els U2 van inaugurar ahir a la nit a Barcelona la ronda mundial i, a hores d'ara, la xarxa és plena de vídeos enregistrats per alguns dels milers d'espectadors que ompliren el Camp Nou. Enmig d'una escenificació impactant i única, els irlandesos van anar esgranant les cançons del disc nou, com 'No line on the horizon', que dóna títol al disc, i també recuperaren peces clàssiques, com ara 'Angel of Harlem' que dedicaren a Michael Jackson.

A YouTube poden veure's algunes de les cançons que van interpretar ahir al llarg de dues hores. Per exemple, 'Ultraviolet', 'Beautiful Day', 'Unforgettable Fire', 'I'll go crazy', 'Breathe', i cançons que han esdevingut pràcticament himnes, com ara 'Where the streets have no name', 'One' i 'Sunday bloody Sunday'.

Tampoc no hi van mancar les habituals referències polítiques, amb un missatge de Desmond Tutu i el repartiment de caretes de la premi Nobel birmana Aung San Suu Kyi, empresonada pel règim militar.

Bono també va posar-se una samarreta del Barça, amb el número 1 a l'esquena, i va convidar Pep Guardiola al camerino, ja que va dir que tenia moltes ganes de conèixer-lo.

Un dels moments més espectaculars de la nit va ser que van connectar en directe amb l'Estació Espacial Internacional i Bono va parlar els astronautes.

U2 tornarà a actuar demà a Barcelona, al mateix lloc, abans de prosseguir la ronda, que els portarà, en primer lloc, a Milà.