Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  19.05.2009  15:25

Pujol nega haver-se adherit a l'associació Sobirania i Justícia però diu entendre-la 'perfectament'

La plataforma independentista, encapçalada per l'ex-conseller Bassols, es presenta avui

Men?ame
 

L'ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, ha desmentit avui les informacions de Catalunya Ràdio segons les quals s'havia adherit a l'associació independentista Sobirania i Justícia, que es presenta avui, encapçalada per antics càrrecs polítics de CiU com l'ex-conseller de Justícia i membre del Consell Consultiu, Agustí Bassols. Tot amb tot, Pujol ha dit que veu lògic que sorgeixin associacions sobiranistes i que ho entén 'perfectament.'

Pujol ha dit que 'la desafecció creixent' de Catalunya cap a Espanya és lògica perquè Catalunya ha estat maltractada pels governs espanyols del PP i del PSOE'.

Sobirania i Justícia

L'associació Sobirania i Justícia es presenta avui en públic avalada per vuit-centes adhesions. Neix amb la voluntat d'impulsar el sobiranisme en la societat amb la idea d'obrir un procés polític que culmini en la independència de Catalunya. El seu president, Agustí Bassols, diu que no volen fer política sinó que els partits independentistes tinguin per fita la formació d'un estat català.

En l'acte de presentació pública, que es farà a les set de la tarda a l'Ateneu Barcelonès, hi participaran l'ex-conseller de Cultura Max Cahner i l'economista Jacint Ros Hombravella. A més, l'escriptora i periodista Patrícia Gabancho hi parlarà de l'independentisme i l'actriu Carme Sansa llegirà el manifest fundacional de l'associació. Sobirania i Justícia també té el suport de l'ex-conseller d'Agricultura i degà del Col·legi d'Enginyers Industrials, Joan Vallvé, que és eurodiputat de CiU des que Ignasi Guardans va dimitir.

Els portaveus de Sobirania i Justícia diuen que no volen pas competir amb les altres plataformes sobiranistes, sinó complementar-les. Més precisament, Bassols creu que per a convèncer 'els dos milions de persones que encara no són independentistes' calen moltes plataformes com aquestes. També considera que la capacitat d'actuació de SiJ és limitada i que, per tant, centrarà la seva activitat a la ciutat de Barcelona i la rodalia.