Notícies

Divendres  15.05.2009  11:55

L'economia europea pateix una caiguda rècord

El PIB alemany cau un 3,8% en el primer trimestre de l'any i França entra oficialment en recessió

Men?ame
 

La crisi continua colpejant l'economia europea, que pateix la més gran recessió des de la segona guerra mundial, segons les dades fetes públiques avui. El PIB de la Unió Europea ha caigut un 2,5% al primer trimestre, arrossegat sobretot per Alemanya (amb un retrocés del 3,8%), França (que ha entrat oficialment en recessió amb retrocés aquest trimestre de l'1,2%) i Itàlia (que ha vist com el PIB queia un 5,9% en el primer trimestre de l'any).

Es tracta de la caiguda més important des que l'agència comunitària d'estadística supervisa l'evolució de les seves magnituds econòmiques. Amb les dades fetes públiques avui, tant la zona euro com la Unió Europea encadenen quatre trimestres consecutius de caigudes del PIB. A més a més, les dades mostren que, en termes de reducció del PIB, la recessió és més severa a Europa que no pas als EUA, on l'economia va retrocedir un 1,6% en el primer trimestre.

Manifestació a Brussel·les

La Confederació Europea de Sindicats s'ha manifestat aquest migdia a Brussel·les per demanar més inversions en polítiques socials i d'ocupació i que no siguin els treballadors els qui paguin les conseqüències de la crisi econòmica.