Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  11.05.2009  12:34

El govern britànic autoritza Gal·les a incorporar la bandera a la matrícula

Presidència contradiu Interior, que havia demanat de poder incorporar el CAT i la senyera a les matrícules · Diu que el govern no aprovarà la proposta

Men?ame
 

El govern britànic ha autoritzat Gal·les mitjançant un canvi a la llei a incorporar la bandera i la paraula 'Wales' o 'Cymru' (Gal·les en anglès i en gal·lès) a les matrícules dels cotxes (vegeu vídeo). Aquesta mesura concideix amb el debat obert al si del govern català per la proposta del departament d'Interior d'incloure el distintiu CAT i la senyera a les matrícules dels cotxes i la negativa, avui, del departament de Presidència, que diu que el sector de l'automoció té altres prioritats.

Presidència ha dit que el govern no aprovarà cap proposta sobre els distintius a les matrícules i que ho deixa en mans del congrés espanyol, que demà acull el debat de política general espanyola. Presidència contradiu d'aquesta manera el departament d'Interior i el Servei Català de Trànsit (SCT), que ahir havia proposat al ministeri espanyol d'Interior de modificar les plaques dels vehicles per tal d'incloure-hi el CAT amb la senyera a sobre a la part dreta, en una franja blava.

El document de l'SCT, que ja s'ha enviat al ministeri Interior, preveu mantenir la E, d'Espanya, a l'esquerra, amb la bandera europea, i demana que el distintiu autonòmic s'inclogui de manera automàtica als vehicles nous, mentre que els que ja circulen el podrien incorporar voluntàriament.