Comença la campanya de la declaració de la renda

  • Les peticions per cobrar la renda mínima d'inserció es tripliquen al Principat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.05.2009 - 11:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui comença la campanya de la declaració de la renda, que es pot presentar tant personalment com per internet. El termini de presentació serà, enguany, el 30 de juny. La principal novetat d’aquesta campanya és l’eliminació de l’impost del patrimoni, que en la campanya de renda 2008 va afectar 985.000 contribuents. Doncs bé, enguany ja no hauran de declarar-lo. Una altra novetat significativa és l’aparició d’una deducció de quatre-cents euros.L’Agència Tributària es proposa de liquidar el 85% de les devolucions abans de final d’agost. L’esborrany i la presentació de la renda es pot fer per internet. La previsió d’aquesta campanya és que més de disset milions de contribuents sol·licitin l’esborrany. El dia 28 d’abril ja se n’havien sol·licitats 16,3 milions.

La casella de ‘fins socials’

Entitats socials d’àmbits diversos conviden els ciutadans a marcar la casella de ‘fins socials‘ i a donar el 0,7% dels impostos que paguen a les ONG. L’imprès de declaració de la renda permet de triar entre ‘fins socials’ i ‘església catòlica’, però hi ha contribuents que no en marquen cap. En aquest cas, el 0,7% de l’IRPF, se’l queda l’estat. Les entitats impulsores, la Plataforma d’ONG d’Acció Social, la Plataforma del Voluntariat d’Espanya i la Plataforma d’Organitzacions d’Infància i la Coordinadora pel Desenvolupament, recorden als contribuents que, marcant la casella de fins socials poden ‘millorar la vida’ de milions d’individus.

Les peticions per cobrar la renda mínima d’inserció es tripliquen al Principat

Durant els tres primers mesos del 2009 el nombre de catalans que ha demanat de cobrar la renda mínima d’inserció, car no tenen cap altre ingrés, s’ha multiplicat per tres. Així ho ha dit avui Carme Capdevila, consellera d’Acció Social i Ciutadania. Ha dit, a més a més, que la situació podria empitjorar en els mesos vinents atès que hi ha 50.000 famílies catalanes en què els dos adults que hi formen part són a l’atur i que han deixat de rebre la prestació per l’atur o qualsevol altre subsidi posterior. Aquest fet augmenta el risc d’exclusió social.

Enllaços
Web de l’Agència Tributària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any