Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  01.04.2009  06:00

Noves propostes de transport urbà i interurbà

L’Entesa proposa implantar un tramvia a Sabadell mentre que ICV-EUiA presenta una moció per donar suport al projecte del TramVallès

Men?ame
 

El passat dimarts, l'Entesa per Sabadell va presentar la seva proposta d'implantació del tramvia a Sabadell amb l'objectiu de millorar la mobilitat del conjunt de la ciutat i, fins i tot amb la resta de comarca, a partir del projecte del TramVallès. A més, al proper ple municipal es debatrà la moció presentada per ICV-EUiA amb la intenció de donar suport a aquest últim projecte de caire intercomarcal.

Des de l'Entesa es considera que el Pla de mobilitat urbana, actualment en fase de definició, és una oportunitat única per replantejar l'actual model de mobilitat de la ciutat així com per apostar per nous models de transport urbà. En aquest sentit, la proposta d'aquesta formació política passa per la implantació d'un tramvia que relligui la ciutat de nord a sud i d'est a oest. En aquest mateix sentit, també va insistir en el fet que aquestes línies de tramvia combinades amb la xarxa de ferrocarrils en actual construcció afavoririen les connexions entre barris de la ciutat. Aquesta proposta de tramvia ja figurava en les Propostes de l'Entesa sobre la xarxa d'infraestructures de mobilitat local i comarcal del març de 2008, en les quals es plantejaven tres línies urbanes connectades amb la proposta de TramVallès.

Pel que fa al projecte del TramVallès, el passat 18 de març ICV-EUiA va registrar una moció de suport a aquest projecte cara a proper ple municipal. El traçat del TramVallès, que de moment resta com a línia en estudi en el Pla Director d'Infraestructures (PDI) de l'Autoritat de Transports Metropolitans (ATM), pretén enllaçar Sabadell, Terrassa, Sant Cugat i Montcada, passant per Rubí, Cerdanyola, la UAB, Ripollet, Barberà i Badia, fent una anella amb la intenció de donar servei i solució a les connexions internes més importants del Vallès Occidental. Des d'ICV-EUiA es creu important i necessari que 'els ajuntaments de la comarca donin suport a un projecte d'aquestes característiques i emplacin les administracions superiors a contemplar-lo en la seva planificació d'infraestructures per als propers anys'. En aquest sentit, aquest grup presenta la moció de manera coordinada amb altres municipis de la comarca com ara Rubí, Sant Cugat, Badia o Terrassa on ja s'ha aprovat amb una àmplia majoria en els plens d'aquest mes de març.