Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  15.03.2009  06:00

Avançament editorial: 'La por', testimoni d'una guerra

'La por' de Gabriel Chevalliere parla de la Primera Guerra Mundial · El 26 de març es podrà trobar a les llibreries

Men?ame
 

L'editorial Quaderns Crema publica 'La por' de Gabriel Chevallier, un testimoni directe de la Primera Guerra Mundial, que sortirà al mercat el dijous 26 de març. Amb aquest llibre, que Chevallier va publicar l'any 1930, l'autor va ser acusat de promoure un esperit antipatriòtic. Fins el dia d'avui, 'La por' havia estat ignorat però ara es faran diverses traduccions perquè arribi arreu d'Europa. Llegiu un fragment de 'La por' (en pdf).

Gabriel Chevallier, va néixer a Lió el 1895 i va morir a Canes el 1969. Va començar els estudis de Belles Arts però es va veure forçat a interrompre’ls  quan va ser cridat a files. De retorn a la vida civil, va exercir de periodista, dissenyador, representant i petit industrial. El seu primer llibre, 'Durand voyageur de commerce', va ser publicat el 1929, un any abans de 'La por'. El seu quart llibre, 'Clochemerle' traduït a més de trenta llengües i adaptat al cinema, al teatre i la televisió; només a partir d'aleshores es va poder dedicar professionalment a la literatura. La seva obra completa consta de més de vint llibres.