Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  25.02.2009  16:32

Catalunya Nord també es queda sense poder veure les emissions digitals de TV3

L'agència francesa de freqüències clausura el repetidor privat que les permetia

· La Generalitat diu que manté contactes amb les institucions nord-catalanes perquè hi hagi TDT en català

Men?ame
 

Els quatre canals de TDT Televisió de Catalunya (TV3, C33, 3/24 i 300) ja no es poden veure a Catalunya Nord. Segons que informa el diari La Clau, l'Agència Nacional de les Freqüències francesa ha fet efectiu el tancament del repetidor privat que permetia les emissions, instal·lat el 2008 al Puig Neulós, al massís de l'Albera, perquè ha comprovat que no estan regulades. Des del 1985, els canals de Televisió de Catalunya es poden veure en analògic.

Ara, l'apagada analògica que hi haurà al sud el 2010 pot fer desaparèixer totalment aquestes emissions al nord del país.

En declaracions a VilaWeb, fonts del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han dit que el govern té en compte el termini del 2010 i que per això manté contactes amb l'ajuntament de Perpinyà i amb el Consell General dels Pirineus Orientals. Segons Cultura, hi ha una bona predisposició d'aquestes institucions per fer possible la legalització de les emissions de TDT en català a Catalunya Nord. Però encara no treballen amb terminis ni han concretat quina seria la fórmula que es pactaria per a fer-ho possible.