Israel descarta un alto-el-foc de 48 hores a Gaza

  • Defuig la pressió de la comunitat internacional perquè aturi els atacs · La xifra de morts palestins s'eleva a 380, des de dissabte

VilaWeb
Redacció
31.12.2008 - 07:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern israelià ha rebutjat la proposta feta ahir pel francès de decretar un alto-el-foc de 48 hores a Gaza. ‘La proposta no és factible perquè és clar que Hamàs no deixarà de llançar coets’, ha explicat un alt responsable de l’executiu, que diu que es manté la possibilitat d’una ofensiva terrestre si no s’aturava el llançament de coets palestins sobre territori israelià. La pressió de la comunitat internacional perquè Israel aturi els atacs s’ha intensificat les últimes hores.Fins ara, la crida feta per l’anomenat ‘Quartet per a l’Orient Mitjà’ (ONU, EUA, UE i Rússia) no ha donat resultat.

Des de dissabte al matí, data en què van començar els atacs, han mort 380 palestins i prop de 1.700 han quedat ferits. Per una altra banda, els coets palestins han fet quatre morts.

La ministra d’Afers Exteriors Tzipi Livni ha de viatjar avui a París per entrevistar-se amb el president francès Nicolas Sarkozy.

La Lliga Àrab, per la seva banda, té previst reunir-se avui al Caire per analitzar com fer front al conflicte.

Enllaços
VilaWeb Nit: Gaza, la franja de la tensió.
BBC News: Gaza diplomatic pressure boosted.
Haaretz: Cabinet debating 48-hour Gaza truce as international pressure grows.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any