Notícies

Dimarts  16.12.2008  06:00

Ciutadania no serà obligatòria en anglès i la plataforma ajorna la vaga

Els professors podran decidir en quina llengua l'ensenyaran

Men?ame
 

Demà no hi haurà vaga a l'ensenyament valencià. La Plataforma per a l'Ensenyament Públic va decidir ahir al vespre d'ajornar-la, després de negociacions d'última hora, atès que la Conselleria d'Educació va acceptar la seva contraproposta. En efecte, la Coselleria ha proposat, finalment, que l'assignatura de ciutadania pogués ensenyar-se en la llengua que volgués cada centre i ha acceptat com a data límit de les negociacions el 15 de febrer.

Ahir a primera hora res no feia sospitar que la vaga se suspendria, però la Conselleria, que volia evitar-la, va presentar una circular que recollia les reivindicacions de la plataforma. Aquesta va considerar-ho un pas endavant, però va presentar-li una contraproposta fixant un termini de les negociacions i demanant que es concretés més si la llengua de l’assignatura seria el català, o el castellà. L'acceptació per la Conselleria d'aquestes dues condicions va menar la plataforma a ajornar la vaga.

'Un ajornament, res més'

La plataforma recalca que és un ajornament, res més, i que si les negociacions no avancen, tornarà a convocar la vaga. De moment, l’ajorna fins que no sàpiga 'el resultat de les primeres negociacions' i que mantindrà 'la vigilància sobre les respostes que es concretin en cada procés negociador'. A principi de gener la plataforma es reunirà per fixar els punts concrets a proposar en cada àmbit de negociació i quines seran les mobilitzacions en cas que el procés negociador fracassi.

Per la Plataforma, 'la circular significa que el govern valencià accepta el fracàs del model proposat i que deixarà d’advertir, amenaçar i interferir la tasca del professorat'.

'Hi estarem al damunt'

El sindicat STEPV optava, en un primer moment, per mantenir la vaga, però 'per evitar un mal major' ha acabat sumant-se a l'ajornament, segons que ha explicat a VilaWeb un dels portaveus, Marc Candela. Un dels motius principals que els ha empès a ajornar la vaga ha estat que la Conselleria ‘ha fet explícit que l'assignatura es podria ensenyar en valencià o castellà'.

Però, diu, no es relaxaran: 'No volem deixar respirar la Conselleria i hi estarem al damunt', diu Candela; i afegeix: 'El calendari de negociacions, tot sol, és insuficient, si no va acompanyat del compromís de l'administració.' Per això s'hi miraran molt, assegura, en les negociacions que començaran d'aquí a unes setmanes.