La PDD tanca la campanya per la convocatòria de referèndums i llima conflictes interns

  • A l’acte hi han assistit representants dels dos corrents interns de la plataforma

VilaWeb
Redacció
29.11.2008 - 17:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma pel Dret de Decidir (PDD) i la plataforma Sobirania i Progrés han tancat avui la campanya ‘Decideixo Decidir’, que es va iniciar l’abril de l’any passat, i que té per objectiu que el parlament de Catalunya tingui la competència de convocar referèndums. De moment s’han recollit 50.000 signatures, que s’entregaran oficialment al president del parlament durant la segona quinzena de gener. A l’acte hi han assistit representants dels dos corrents interns de la PDD.En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, Elisenda Romeu, presidenta interina de la PDD, ha dit que, hores d’ara, hi ha un ‘procés de mediació força avançat’ entre els corrents interns de la plataforma. Per la seva part, Mònica Sabata, portaveu de la junta sorgida de la trobada i present també en l’acte d’aquest dissabte, ha reconegut que el conflicte ‘no està resolt encara’, però ha assegurat que sí que es treballa per aconseguir llimar diferències. ‘Només des de la unitat aconseguirem que el nostre país avanci’ ha afegit Sabata.

La presència de representants dels dos corrents en la cloenda de ‘Decideixo Decidir’ ha confirmat que s’està treballant en acostar posicions, fins el punt que ben aviat podria haver una ‘reconciliació’. Pel que fa a la cloenda de ‘Decideixo Decidir’, la forta tempesta que ha caigut aquest dissabte al migdia a Barcelona ha amenaçat en diverses ocasions la celebració de l’acte, que ha volgut també retre homenatge al prop de mig miler de voluntaris que durant un any i mig han recollit firmes de ciutadans d’arreu dels països catalans.

Un gest polític contra la retallada

Els voluntaris presents a l’acte han fet una crida als polítics catalans perquè aprofitin l’oportunitat de fer un acte de sobirania davant la previsible retallada de l’estatut per part del Tribunal Constitucional. Elisenda Paluzie, de la plataforma Sobirania i Progrés, ha demanat que si es retalla l’estatut el govern tingui el coratge de fer un nou referèndum. Paluzie ha recordat que ‘un polític que no és sobiranista, l’expresident Pasqual Maragall, ja ho ha demanat’.

Enllaços
VilaWeb TV: Pel Dret de Decidir i Sobirania i Progrés recolliran signatures el 9 de març

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any