“Plou a Barcelona” de Carles Torrens guanya el Som Cinema de Mollerussa

  • “Miradas desveladas” ho fa en documentals i “Save the world” en curtmetratge

VilaWeb
Redacció
26.10.2008 - 08:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El llargmetratge “Plou a Barcelona” de Carles Torrens ha estat el guanyador de la segona edició de Som Cinema de Mollerussa, que per primera comptava amb secció competitiva.
Pel que fa a la secció de documentals el primer premi ha estat per “Miradas desveladas” d’Alba Satorra .
I el curtmetratge “Save the world” de David Casal-Roma s’ha endut aquesta secció.
L’organització ha destacat el nivell de les produccions presentades a concurs i ha lamentat de falta de públic a les projeccions.Abans de l’acte de cloenda de Som Cinema, II Mostra de Cinema i Audiovisual Català, conduït per l’actriu Txe Arana, Manel Montañés, director de Som Cinema, i Eduard Comalada, regidor de Cultura de Mollerussa, han fet la valoració de la Mostra.

Montañés ha destacat la qualitat dels 22 treballs presentats a concurs (5 llargmetratges, 7 documentals i 10 curtmetratges) tot incidint en que no ha quedat cap premi desert. De fet en alguna secció s’ha fet alguna menció especial, a més de que també han tingut guanyadors el documental i curtmetratge en català. També ha qualificat com “espectadors privilegiats” els que han seguit la Mosta, que els ha permès conèixer nous cineastes.

Per la seva part Comalada ha considerat que Som Cinema va en la bona via i és una bona mostra de l’actuació de les institucions públiques per generar activitats culturals. El regidor de Cultura de Mollerussa però ha lamentat l’assistència de públic a les projeccions “menys de la que esperàvem”, Ha afegit que s’haurà de treballar en “transmetre a la població” l’oportunitat d’enriquiment cultural que suposa un festival com Som Cinema. Eduard Comalada també ha destacat la plataforma que suposa el festival de Mollerussa per als jove o nous realitzadors que dificilment poden accedir al circuit comercial.

Plou a Barcelona

De la realització de la pel·lícula guanyador el seu director Carles Torrens ha destacat que s’ha fet amb “pocs mitjans, però posant-hi moltes ganes i il·lusió”. També ha ressaltat la facilitat de treballar amb uns actors que ja la coneixien de fer-la en teatre.

En la valoració de la pel·lícula el jurat ha considerat que aquesta pel·lícula, tot i reflectir una petita història, la d’una prostituta que busca clients als museus, sempre manté el ritme i la implicació. També té en compte l’arriscat joc de la càmera donada la dificultat de rodar en interiors reduïts, la bona interpretació i equilibri dels tres actors i l’excel·lent muntatge final. El jurat que ha atorgat aquest premi, dotat amb 6.000 euros, està format pel director Júlio Wallovits, l’actriu Aina de Cos, la productora Inma Ibáñez i el director de fotografia Rafa Lluch.

Miradas desveladas

Pel que fa al millor documental, l’escollit per endur-se els 2.500 euros del premi ha estat “Miradas desveladas” d’Alba Satorra, un documental que retrata la vida de cinc dones de països islàmics que l’autora va enregistrar durant els tretze mesos que va dedicar a viatjar i a viure a Bòsnia, Turquia, l’Iran, l’Afganistan i el Pakistan. El jurat, format pel crític de cinema Marcel·lí Borrell, la periodista Mònica Mombiela, el tècnic cultural Àlex Culleré i el professor de comunicació Joaquin Capdevila, s’ha decantat per aquest treball pel valors socials en defensa de la llibertat de la dona que mostra així com també per la tècnica fílmica escollida a l’hora de relatar aquestes experiències.

Save the world

Quant al millor curtmetratge, la tria del jurat s’ha decantat per “Save the world” de David Casals-Roma, que ha obtingut els 2.000 euros amb que està dotat el premi. El jurat, format per Pep Guasch, Llorenç Bonet, Marga Prades, Miquel Ardèvol, Anna Urdaniz, Esther Gatnau i Albert Sellés (tots ells designats per la revista cultural Revers Magazine), ha escollit aquest treball pel missatge que transmet i la seva excel·lent producció, guió i interpretació.

Altres premis

A banda d’aquest tres premis, la Mostra també ha convocat el premi al millor documental en llengua catalana, dotat amb 500 euros, que ha estat per “Tàrrega 1939: any zero” de Gerard Corbella i Amanda Cardona. El documental, que ens apropa a la repressió i a l’exili que van partir molts ciutadans durant la postguerra, ha estat escollit pel seu rigor històric i la varietat de veus que apareixen en el documental.

El jurat de la secció de documentals ha volgut a més fer una menció especial a “Els ponts de Mostar” de Jordi Aliberas, pel rigorós treball col·lectiu.

Així mateix, el jurat també ha escollit “Nit Bus” de Juanjo Jiménez, com a millor curtmetratge en llengua catalana per la seva original idea, l’excel·lent ritme i el bon tracte de la història de principi a fi. El premi està dotat amb 500 euros.

En l’acte de cloenda de Som Cinema, celebrat al Teatre L’Amistat s’ha projectat el curtmetratge guanyador “La horda” en homenatge al seu realitzador, el cineasta local Ramon Monfà.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any