Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  19.09.2008  18:25

Es mor Antonio Estevan, fundador de Xúquer Viu

El funeral serà demà a la tarda al tanatori de Dénia

Men?ame
 

El científic Antonio Estevan, fundador de la plataforma Xúquer Viu i de la Fundació Nova Cultura de l'Aigua, s'ha mort aquesta matinada. Estevan, enginyer especialista en planificació territorial i ambiental, va ser una de les peces claus per aconseguir la modificació del projecte de transvasament Xúquer-Vinalopó i destacà pels seus treballs de recuperació del riu Túria. Diverses organitzacions ecologistes han mostrat el seu condol per la pèrdua d'Estevan.

Compromès des de sempre amb l'ecologisme, Antonio Estevan va recórrer el país donant xerrades i organitzant reunions per donar a conèixer els problemes de l'aigua i la necessitat de canviar-ne la gestió.

La Fundació Xúquer Viu ha mostrat el seu condol per la mort d'Estevan, de qui diu que 'deixa un buit immens entre totes les persones i entitats que li conegueren i li tractaren.' La Fundació Nova Cultura de l'Aigua ha dit que Estevan deixa 'la seva immensa lleialtat' i 'la sensació d'un permanent compromís amb la vida'.

Iniciativa del Poble Valencià ha destacat d'Estevan la seva dedicació per 'aconseguir un entorn més just i sostenible', i Esquerra Unida del País Valencià ha manifestat que, amb la mort d'Antonio Estevan, 'perdem un amic i un company insustituïble en el camí cap al canvi de paradigmes adreçats a una nova cultura de la sostenibilitat, en la gestió del territori i els recursos limitats com l'aigua'.

El funeral tindrà lloc demà a les cinc de la tarda al tanatori de Dénia, on es llegiran uns quants textos en la seva memòria.