Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  14.09.2008  17:45

La USTEC protestarà si no es canvia la Llei d'Educació

Rosa Cañadell diu que Maragall no ha fet cap esforç per tancar un acord

Men?ame
 

El sindicat majoritari entre el professorat d'escoles públiques, la USTEC-STEs es mobilitzarà aquesta tardor si no es canvia la Llei d'Educació de Catalunya, segons ha dit avui la portaveu Rosa Cañadell. Tot just un dia abans de que comenci el curs al Principat i a les Illes, Cañadell ha dit que si el Departament d'Educació no els feia cas tornarien a les protestes i a les vagues. La possibilitat de noves protestes s'estudiarà la setmana que ve, en una reunió que la USTEC farà amb CCOO, la UGT i la CGT.

Segons la portaveu, crítica amb la gestió del conseller, Ernest Maragall no ha fet l'esforç d'escoltar i intentar arribar a un consens amb els sectors, creu que Maragall té una idea de l'educació que no es correspon a l'escola pública, laica i democràtica sinó a 'models neoliberals que vénen del Banc Mundial o el Fons Monetari Internacional.

Cañadell ha celebrat la decisió d'Iniciativa de fer esmenes a la tramitació parlamentària de la llei i ha demanat als altres grups que reforcin l'escola pública amb més recursos pels centres amb més dificultats, que es promocioni el treball en equip i que la carrera docent es lligui a 'qüestions més objectives' que no les que preveu el projecte de llei. A més, ha recordat que el curs passat els professors ja van fer vaga contra la llei i que el text actual no duu cap solució nova a problemes com el fracàs escolar, ans el contrari, promou una gestió poc democràtica, empresarial i vertical. També ha criticat els espais d'acollida per a immigrants que començaran a funcionar a Vic i a Reus.