Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  09.09.2008  14:07

Absolen el batlle de Montblanc en el judici de faltes per desobediència

Els ex-consellers Joan Puigcercós i Josep Gomis li han donat suport presencial

Men?ame
 

El batlle de Montblanc (Conca de Barberà), Josep Andreu, ha quedat absolt en el judici fet avui per desobediència i falta de respecte a agents de la guàrdia civil. Després de declarar tots els testimonis, la mateixa Fiscalia ha retirat l'acusació i ha demanat l'absolució d'Andreu. Els assistents, entre els quals hi havia els ex-consellers Joan Puigcercós i Josep Gomis, han aplaudit la resolució. La sentència absolutòria és ferma, és a dir, no es podrà recórrer.

El batlle ha fet una crida pel respecte dels drets lingüístics i ha assegurat que no prendrà cap acció contra els tres agents denunciants perquè 'no és l'estil de l'Ajuntament de Montblanc'.

El 30 d'agost a la matinada Andreu va acostar-se, acompanyat del regidor de Medi Ambient de Montblanc, Ignasi Cid, a un control de la guàrdia civil i de la policia local per esbrinar per quin motiu l'havien muntat. Els agents municipals els van saludar i se'n van anar, però els guàrdies civils van demanar a Andreu que s'identifiqués; ell va respondre que era el batlle, com demostrava la salutació que li acabaven de fer els policies locals. Aquesta resposta no va satisfer els guàrdies civils, que li van demanar que els parlés en espanyol i que s'identifiqués. Andreu s'hi va negar i els agents van emmenar-lo a la caserna, on sí que va identificar-se. Posteriorment, els agent el van acusar de desobediència.