Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  02.09.2008  06:00

La UE demana prudència a Rússia, però no la sanciona

Exigeix a Moscou que actuï amb responsabilitat i ajorna al mes de novembre la decisió de trencar relacions

Men?ame
 

Els dirigents de la Unió Europea es reuniren ahir per estudiar la crisi del Caucas. De la reunió, en va sortir una condemna de Rússia per haver fet ús de la força i per haver reconegut Ossètia del Sud i Abkhàsia, però no pas cap mena de sanció. La Unió Europea demana a Rússia que actuï amb responsabilitat i s'esperarà fins al novembre per decidir el futur de les relacions recíproques que ara mateix es troben 'en una cruïlla'.

En tot cas, la Unió Europea ha ajornat les reunions previstes amb Rússia per a negociar un gran acord de cooperació fins que aquest país no retiri totes les tropes de Geòrgia.

Mentre els màxims dirigents de la Unió Europea es reunien a Brussel·les, el ministre rus d'Afers Estrangers, Serguei Làvrov, va advertir els Estats Units i als dirigents europeus que defensar Geòrgia era un error de 'magnitud històrica', que 'el fantasma del gran joc es tornava a passejar pel Caucas' i que la comunitat internacional havia d'embargar la venda d'armes a Geòrgia per haver agredit Ossètia del Sud.

Els georgians es manifestaren en massa contra Rússia

Milers de georgians van fer una cadena humana a Tbilisi mentre es reunien els dirigents europeus. Volien demostrar la unitat del país contra el suport de Rússia a les repúbliques secessionistes, Ossètia del Sud i Abkhàsia. Segons els organitzadors, hi participaren un milió de persones.