Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  28.08.2008  17:41

Esquerra Republicana Occitana irromp en el panorama polític aranès

Es proposa de trencar el bipartidisme CDA-UA

Men?ame
 

Les eleccions al Consell General d'Aran del 2011 comptaran amb un nou actor polític. Avui s'ha presentat en societat Esquèrra Republicana Occitana (ERO), encapçalada per Jusèp Loís Sans, que té l'ànim d'aportar noves propostes polítiques a les que proposen Convergència Democràtica Aranesa (CDA) i Unitat d'Aran (UA). També es presenten públicament les Joenesses de Esquèrra Republicana Occitana (JEROC), encapçalada per Pep Casasayas.

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha estat l'encarregat de presentar les dues formacions, a Viella. També hi era present el portaveu nacional de la JERC, Gerard Coca.

Esquèrra, constituïda formalment l'octubre de l'any passat, es defineix com un partit occitanista i d'esquerres que vetlla pel benestar de les persones i que lluita per la independència de Catalunya i dels pobles.

Sans és el director del programa per a la creació de l'oficina Occitan en Catalonha, depenent de la Generalitat, encarregada de promoure la cooficialitat de l'occità a tot Catalunya.