Notícies

Dimecres  20.08.2008  14:35

Zapatero no compareixerà al Congrés espanyol per donar comptes de l'incompliment de l'estatut

La Diputació Permanent ha rebutjat la petició del PP i ICV no ha presentat la seva · Demanaven que el president espanyol expliqués per què ha incomplert l'estatut

Men?ame
 

La Diputació Permanent ha rebutjat la proposta del PP perquè el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, comparegués al congrés per informar sobre l'incompliment de l'estatut en matèria de finançament. La proposta dels populars només ha rebut el suport de Coalició Canària, mentre que PNB i BNG s'hi han abstingut. ICV no ha presentat la seva petició de compareixença a canvi de l'acord assolit ahir entre ICV i la vice-presidenta espanyola que fixa un nou termini de tres mesos per a fixar un nou finançament.

El vice-president d'ICV, Jaume Bosch, ha dit que tot el govern català assumia l'acord a què el seu partit va arribar ahir amb el PSOE per retirar la petició de compareixença de Zapatero al congrés espanyol i endarrerir tres mesos el pacte per a un nou finançament. Ha explicat que el president Montilla n'era al cas i que el nou termini era una garantia perquè no hi hagués cap nou incompliment. Joan Herrera ha dit que, si Zapatero no compleix el nou termini, ICV blocaria els pressupostos.

Bosch ha respost així al president en funcions de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC), que havia dit de bon matí que la decisió d'un sol partit no podia condicionar el finançament de Catalunya.

Intercanvi de peticions

La diputació permanent del congrés espanyol havia de votar avui la petició d'ICV d'obligar a comparèixer Zapatero per l'incompliment de l'estatut en matèria de finançament. Ahir però, ICV es féu enrere i retirà la petició a canvi de formalitzar un pacte definitiu sobre finançament abans de tres mesos. Avui doncs, només es votarà la petició que presenta el PP i que es preveu que no tingui prou suport (emissió en directe).

Al seu torn, el PSOE ja ha registrat la petició de compareixença del vice-president econòmic, Pedro Solbes, per a explicar el per què de l'incompliment de l'estatut, que podrà ser dijous vinent, dia 28.