Notícies

Diumenge  10.08.2008  17:34

Geòrgia comunica oficialment a Rússia un alto-el-foc unilateral

Vol negociar-hi immediatament per a signar un acord de pau

Men?ame
 

El president de Geòrgia, Mikhail Saakashvili, ha enviat una carta certificada a l'ambaixada russa a Tiblisi per notificar-li que havia ordenat a les seves tropes un alto-el-foc unilateral i ha notificat a Moscou que ja no en tenia cap a Ossètia del Sud. El ministeri d'Afers Estrangers rus ha admès que havia rebut la carta i ha dit que l'estudiaria (vídeo). Tiblisi vol començar immediatament les negociacions per a atènyer un acord de pau que estabilitzi el Caucas.

Saakashvili també ha denunciat que Rússia seguia bombardejant objectius prop de Tbilisi, tot i que ja tenia constància de l'alto-el-foc georgià. També ha desmentit que l'exèrcit seguís obrint foc contra les forces russes.

L'exèrcit georgià ha anunciat que s'havia retirat d'Ossètia del Sud per la virulència dels atacs russos i el ministre de Defensa rus ho ha confirmat. De fet, el primer ministre rus, Vladímir Putin, ja va dir ahir a la nit des d'Ossètia del Nord que Geòrgia ho tindria molt difícil per a tornar a ocupar Ossètia del Sud. 'És difícil d'imaginar com se la pot convèncer perquè continuï unida a Geòrgia', va dir, tot recordant els atacs georgians sobre la capital sud-osseta, Tskhinvali, de divendres.

La república independentista de majoria russa d'Abkhàzia, també sota domini georgià, ha dit avui al matí que havia enviat mil soldats a les gorges de Kodori, frontereres amb Geòrgia, per combatre l'exèrcit rus.