Les estrenes cinematogràfiques de la setmana

  • Les aventures del robot Wall.E poden veure's en català a dotze cinemes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.08.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ha arribat a les cartelleres ‘Wall.E’, una comèdia d’animació d’Andrew Stanton, el creador de ‘Buscant en Nemo’, que es podrà veure en català a dotze sales del país. Ambientada al 2700, els robots Wall.E i EVE viatjaran per la galàxia vivint tota mena d’aventures. Aquesta setmana també s’estrena una adaptació del clàssic ‘Decameró’ de Boccaccio, ‘Virgin Territory’. L’acció arriba amb ‘Redbelt’, protagonitzat per les arts marcials, i ‘Taken’.> ‘Wall.E’ (Wall.E). Direcció: Andrew Stanton. Gènere: Animació, aventures. Estrenada dimecres 6 d’agost, Wall.E és l’últim film de la factoria Disney-Pixar, una comèdia còsmica animada per computadora que té per protagonista el robot Wall.E. Després de centenars d’anys de vida en solitari fent el treball per al qual ha estat dissenyat (netejar la Terra, plena de brutícia a causa del consumisme desmesurat), Wall.E descobreix una nova missió a la seva vida quan es troba amb un robot explorador anomenat EVE. Tots dos viatgen a través de la galàxia i desencadenen una de les més excitants i imaginatives comèdies d’aventures que s’han portat al cinema.

La pel·lícula es podrà veure a les sales: Diagonal Mar, Lauren Gràcia (Barcelona); Catalunya (Berga); Albèniz (Girona); Oscar El Nord (Granollers); Lauren (Lleida); Atlantida (Manresa); Imperial (Sabadell); Cinesa, (Sant Cugat); Oscar (Tarragona); Sucre (Vic) i Kubrick (Vilafranca del Penedès).

> ‘Virgin Territory’ (Aprendiz de caballero). Direcció: David Leland. Gènere: Aventura, comèdia. Intèrprets: Hayden Christensen, Mischa Barton, Tim Roth. Adaptació del clàssic de Giovanni Boccaccio, ‘Decameró’, que se situa a la Florència del segle XIV, quan la ciutat és arrassada per la pesta negra. Pampinea, una jove rica, ha de casar-se amb un comte rus, però mentre arriba el dia es refugia en un convent i, així, és a resguard d’un ric italià que li va al darrere, Gerbino de la Ratta. En el mateix convent hi ha Lorenzo, que també s’hi ha refugiat treballant com a jardiner, fugint de Gerbino, que el vol matar. Lorenzo i Pampinea s’enamoren sense conèixer la identitat verdadera de l’altre.

> ‘Redbelt’ (Cinturón rojo). Direcció: David Mamet. Gènere: Acció. Intèrprets: Chiwetel Ejiofor, Alicia Braga, Tim Allen, Emily Mortimer. Mike Terry és un professor de jiu-jitsu que porta una vida honorable explotant un estudi de defensa personal basat en el codi dels samurais. Un accident a l’acadèmia entre un agent fora de servei i una advocada obre tota una sèrie d’esdeveniments que canviaran la vida de Terry i el portaran a conèixer el món dels empresaris de lluita. Per poder pagar els deutes i recuperar l’honor, Terry haurà de pujar al quadrilàter per primera vegada a la vida.

> ‘Fierce People’ (Gente poco corriente). Direcció: Griffin Dunne. Gènere: Drama. Intèrprets: Diane Lane, Anton Yelchin, Donald Sutherland, Chris Evans, Kristen Stewart, Elizabeth Perkins. En un intent de redreçar la seva vida, Liz, cocaïnòmana, es trasllada a una finca rural amb el seu fill de setze anys, Finn. El noi s’adapta ràpidament a la nova vida de roba cara, cotxes, sexe i drogues, metre Liz comença a assistir a Alcohòlics Anònims. Tot plegat es descontrolarà i el noi començarà a veure que la riquesa i les amistats noves tenen un preu.

> ‘Saint-Jacques… La Mecque’ (Peregrinos). Direcció: Coline Serreau. Gènere: Comèdia, drama. Intèrprets: Marie Bunel, Artus De Penguern, Jean-Pierre Darroussin, Pascal Légitimus, Muriel Robin, Marie Kremer, Flore Vannier-Moreau, Aymen Saïdi, Nicolas Cazalé. Dos germans i una germana s’assabenten que només cobraran l’herència de la mare si van junts a peu a Puy-en-Velay, a Sant Jaume de Galícia. Tot i que s’odien emprenen el camí, tot sigui pels diners! Es reuneixen a Puy amb el guia i allà descobreixen que aniran amb un grup de sis persones més, entre elles un francès d’origen magrebí que ha convençut el seu cosí que l’acompanyi, dient-li que van a la Meca quan, en realitat, segueix una peregrina, el seu gran amor. Un llarg camí per gaudir dels paisatges i assistir a les relacions entre els nou personatges.

> ‘Taken’ (Venganza). Direcció: Pierre Morel. Gènere: Acció. Intèrprets: Liam Neeson, Maggie Grace, Katie Cassidy. Bryan, un espia retirat, rep una trucada de la seva filla, que li diu que l’han segrestada. Ho ha fet, sense motiu aparent, una banda perillosa especialitzada en la venda de joves adolescents. Bryan només té unes hores per recuperar la filla, tot un malson per a qualsevol pare.

Enllaços
Totcinema.cat: Wall.E.
Gencat: Fitxa de Wall.E.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any