Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  01.08.2008  06:00

Maria Barbal: 'Per mi, últimament, la literatura és més reflexió que ordenació'

Entrevista en vídeo amb l'escriptora dins la sèrie 'La paraula viva'

Men?ame
 

Maria Barbal: 'Crec que a mi em va fer escriure la referència verídica d'una sèrie d'històries viscudes al Pirineu durant la guerra civil espanyola, que em semblava que havien quedat soterrades per la història oficial. Era la d'algunes dones que, en perdre el marit al bàndol dels vençuts, ho havien perdut gairebé tot.' I continua: 'Per mi, últimament, la literatura és més reflexió que ordenació. En canvi, al principi, amb 'Pedra de tartera', vaig voler ordenar per comprendre.' Vegeu el vídeo.

Aquesta entrevista forma part de la sèrie 'La paraula viva', que va tancar l'exposició 'Cultura catalana, singular i universal', que es va veure l'octubre del 2007 dins la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt. 'La paraula viva' inclou vint entrevistes amb escriptors catalans. Per ordre alfabètic: Maria Barbal, Jaume Cabré, Enric Casasses, Narcís Comadira, Josep M. Espinàs, Josep M. Fonalleras, Feliu Formosa, Pere Gimferrer, Mercè Ibarz, Julià de Jòdar, Joan Margarit, Biel Mesquida, Joan F. Mira, Imma Monsó, Quim Monzó, Sergi Pàmies, Baltasar Porcel, Carme Riera, Albert Sánchez Piñol i Francesc Serés. VilaWeb us oferirà aquestes peces al llarg de tot el mes d'agost.