Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  04.07.2008  22:00

El Fòrum Valencià del Llibre demana la implicació dels ajuntaments

L'objectiu és que cada municipi inste a la Generalitat a executar el conveni amb el Ministeri de Cultura

Men?ame
 

El Fòrum Valencià del Llibre ha un escrit a tots els ajuntaments del País Valencià, més de 1.600 cartes, mitjançant el qual sol·liciten que presenten a consideració del Ple Municipal una moció reivindicant la signatura del conveni amb el Ministeri de Cultura per a l'adquisició de material bibliogràfic. També demanen que es tinga en compte una partida pròpia en els futurs pressuposts de la Generalitat per a aquesta finalitat.

El Ministeri de Cultura va establir en 2006 un acord amb les comunitats autònomes per a facilitar l'adquisició de fons bibliogràfics a les biblioteques públiques. L'objectiu era, mitjançant successius convenis anuals, situar en 2014 la ràtio de llibres per habitant de les biblioteques públiques dins de les recomanacions de la IFLA-UNESCO (de 2 a 2,5 llibres per habitant). L'acord també establia que la quantitat econòmica total seria aportada la mitat per l'Estat i l'altra part per l'administració autonòmica. No obstant això el País Valencià va ser l'única, entre totes les comunitats autònomes, que no va signar el conveni, amb la qual cosa es van perdre els 2.222.071 euros assignats pel Govern Central en 2007.

El Fòrum va presentar al juny un escrit a la Conselleria de Cultura recordant els compromisos adquirits per a aquesta convocatòria, i com encara no s'ha obtingut resposta, busquen la col·laboració dels ajuntaments. Per això, demanen a les corporacions locals, titulars de la majoria de les biblioteques públiques, "que es posicionen davant de la desídia de l'administració autonòmica en aquest tema".

Entitats i manifest conjunt

El Fòrum Valencià del Llibre és integrat per l'Associació de Bibliotecaris Valencians (ABV), el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV), l'Associació de Distribuïdors de Llibres de València (ADILEVA), l'Associació d'Editors del País Valencià (AEPV), l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (secció del País Valencià) (AELC), l'Associació Professional d'Il·lustradors de València (APIV) i el Gremi de Llibrers de València.

Aquestes entitats ja es van posar d'acord a primers d'any per presentar un manifest conjunt, per reclamar que no es tornen a perdre més de 4 milions d'euros per adquirir fons bibliogràfics per a les biblioteques públiques. La causa, la falta de previsió en els pressuposts de la Generalitat. I aquest és un dels dos primers grans temes que el Fòrum Valencià del Llibre afronta, perquè a data d'avui la conselleria de Cultura encara no ha garantit aquest suport econòmic.