Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  27.06.2008  11:55

Antoni Bassas deixa El Matí de Catalunya Ràdio per discrepàncies amb la direcció

El periodista ha estat blanc prioritari de les crítiques del PSC

Men?ame
 

El periodista Antoni Bassas, responsable des del 1995 del programa El Matí de Catalunya Ràdio, ha anunciat avui a migdia que la pròxima temporada no presentarà aquest espai per 'punts de vista diferents amb la direcció sobre com hauria de ser el futur del programa' (escolteu el comiat de Bassas en mp3). El Matí de Catalunya Ràdio és el programa líder d'audiència als matins i el més escoltat de l'emissora. Catalunya Ràdio ha emès aquest comunicat (pdf), en què diu que la CCMA compta amb Bassas per a 'importants projectes professionals'.

El comiat de Bassas es produeix després de mesos d'especulacions i d'atacs reiterats del PSC, que l'acusava de 'nacionalista'. Aquests atacs van ser especialment directes per part del diputat Joan Ferran, que va personalitzar en Bassas el concepte de 'crosta nacionalista'.

En aquesta entrevista amb El Periódico, del 4 de desembre del 2007, Ferran deia: 'Quan un director de programa pronuncia arengues com les que se senten a primera hora del matí a Catalunya Ràdio disfressades d'informació confon els seus oients, que pensen que el que reben és informació. En una emissora pagada amb els diners de tots els ciutadans, els que són nacionalistes i els que no ho són, això és intolerable, encara que el locutor sigui una estrella de l'star system engreixat en l'últim quart de segle'.