Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  10.06.2008  06:49

La jornada laboral podrà ser de fins a 65 hores setmanals

Fins ara, el màxim legal eren 48 hores · Els ministres de la Unió han aprovat la nova directiva aquesta nit

Men?ame
 

Els ministres de Treball de la Unió Europea han aprovat la nit passada la nova directiva de temps de treball, la qual permet ampliar la jornada laboral fins a 65 hores setmanals, tal com exigien països com el Regne Unit. Bèlgica, l'estat espanyol, Xipre, Grècia, Hongria, Portugal i Malta s'han abstingut perquè consideren la mesura un retrocés dels drets socials, mentre que Itàlia i França hi han votat a favor. La mesura s'ha aprovat per majoria qualificada.

Tot i que la directiva estableix que la jornada laboral ha de ser, per norma general, de 48 hores setmanals com a màxim, permet que, en virtut d'acords individuals entre empresari i treballador, es pugui allargar la jornada fins a les 60 hores laborals, i 65 en el cas de guàrdies mèdiques. No només això, sinó que fins i tot es podrà superar aquest nombre d'hores si hi ha un acord entre els interlocutors socials o si ho estableix el conveni col·lectiu.

De totes maneres, l'empresari haurà d'obtenir el consentiment del treballador per escrit, i la validesa d'aquest consentiment no serà superior a un any. L'acord no podrà signar-se en el moment en què se signi el contracte laboral ni durant les primeres quatre setmanes de feina.

Per a l'aprovació de la directiva han calgut quatre anys de negociacions i sis votacions.