Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  05.06.2008  06:00

Ramon Tremosa: 'Gràcies a la Ford, el país s'articularà ferroviàriament'

Presenta avui al vespre el seu últim llibre, 'Catalunya, país emergent' · VilaWeb TV ho emetrà en directe

Men?ame
 

L'economista Ramon Tremosa presenta avui a les set del vespre el seu últim llibre, 'Catalunya, país emergent', juntament amb l'ex-president de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol. En el llibre, hi parla de les potencialitats econòmiques que analistes internacionals atribueixen al nostre país, i ho exemplifica amb l'èxit dels ports, des d'Alacant a Palamós, com a porta d'entrada de productes de gran valor afegit que s'han d'acabar d'acoblar i de distribuir per tot Europa. VilaWeb oferirà la presentació en directe.

El llibre, una continuació de 'Catalunya serà logística o no serà' (Tres i Quatre, 2007), neix d’una conversa amb un consultor logístic de Flandes, amb qui l'autor va desglossar les potencialitats i oportunitats que el segle XXI ofereix a l'economia del nostre país, en un context de mundialització econòmica creixent.

Segons Tremosa, la Mediterrània serà, d'ací a pocs anys, la mar més important del món en comerç marítim, i la costa que va de Palamós a Alacant, la millor porta d'entrada de les mercaderies de gran valor afegit de l'Àsia, l'Àfrica i Sud-amèrica destinades a Europa. 'Són ports amb una indústria al darrere que poden acabar els productes d'última generació: ordinadors, cotxes, productes del sector químic o farmacèutic. Així renovarem i salvarem la indústria del país', subratlla.

El fet destacat és que l'empresariat local i internacional també veu aquestes potencialitats i pressiona els governs valencià i català perquè coordinin infrastructures. És per això que el president de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps, demana ara un TGV entre València i Barcelona. 'Gràcies a la Ford, el país s'articularà ferroviàriament', comenta, perquè la multinacional considera essencial, per al seu negoci, la connexió amb Europa via Barcelona.

'El llibre prova de donar moral i superar la mediocritat dels governs catalans i espanyols. A fora, els grans consultors veuen que el nostre país té un gran potencial', rebla.